Що буде з тарифами на електрику в Україні після обстрілу РФ - відповідь

Уряд продовжив дію тарифів на електроенергію для побутових споживачів до 31 березня 2023 року.
Що буде з тарифами на електрику в Україні після обстрілу РФ - відповідь
Ілюстративне фото / depositphotos.com

В Україні тарифи на електроенергію для населення залишаються незмінними. При цьому будь-які заяви про подорожчання є частиною інформаційних атак РФ. Про це заявив постачальник електроенергії в Києві.

Читайте також:

"Розповсюдження інформації про зміну тарифу на електроенергію для населення є свідомим фейком і частиною інформаційних атак ворога. Ціни для населення залишаються незмінними відповідно до постанови Кабміну", - пояснив генеральний директор YASNO Сергій Коваленко.

Уряд продовжив дію тарифів на електроенергію для побутових споживачів до 31 березня 2023 року. Українці, як і раніше, платитимуть по 1,44 грн/кВт*год за весь спожитий обсяг до 250 кВт*год на місяць та по 1,68 грн/кВт*год при споживанні понад 250 кВт*год.

Читайте також:

Водночас ціни для непобутових споживачів можуть коливатися залежно від зміни розміру їхніх складових. Так, ціни для малих непобутових споживачів (електроустановки яких приєднані до мереж із договірною потужністю до 50 кВт) формуються відповідно до методики НКРЕКП.

Зазначається, що така ціна включає: ціну купівлі електроенергії на ринках + тариф на послуги оператора системи розподілу + тариф на послуги оператора системи передачі + тариф постачальника універсальної послуги. При зміні будь-якої з цих складових змінюється й кінцева ціна. 

Раніше ми писали, що в Україні протягом року зросли ціни на більшість житлово-комунальних послуг.



ТОП-Новини

x
Для зручності користування сайтом використовуються куки. Докладніше...
This website uses Cookies to ensure you get the best experience on our website. Learn more... Ознайомлений(а) / OK