Тариф на воду хочуть підвищити на 50%: експерт назвав причину

Востаннє тарифи встановлювалися у 2021 році на 2022 рік.
Тариф на воду хочуть підвищити на 50%: експерт назвав причину
Ілюстративне фото / flickr.com

2024 року тарифи на централізоване водопостачання та водовідведення в Україні мають бути підвищені на 50%, щоб водоканали могли працювати повноцінно. Про це повідомив президент Асоціації "Укрводоканалекологія" Дмитро Новицький, передає "Укрінформ".

Читайте також:

Експерт нагадав, що востаннє тарифи встановлювалися у 2021 році на 2022 рік. Минулого року відбулося збільшення окремих складових тарифу, як-от вартість електричної енергії, матеріалів, обладнання для ремонту, реагентів. 

"Загалом вартість складових зросла в 1,5-3 рази. Крім того, у 2021 році, коли встановлювали тариф, не врахували заробітну плату. Зараз вона середня по галузі - приблизно 10 тис. грн. Через це у нас відбувається відтік кадрів, а ще тисячі наших працівників зараз у ЗСУ", - розповів Новицький.

Читайте також:

Він зазначив, що середнє зростання тарифу, яке мало б відбутися влітку 2023 року, було на рівні близько 30%. У грошовому еквіваленті на сім'ю з трьох людей це становило б на 60 грн більше, ніж зараз.

"Оскільки тарифи на цей рік не були встановлені, то на 2024 рік їх треба підвищити приблизно на 50%", - додав Новицький.

Раніше ми писали, що підвищення тарифу на електроенергію для населення з 1 січня 2024 року в Україні не буде.



ТОП-Новини

x
Для зручності користування сайтом використовуються куки. Докладніше...
This website uses Cookies to ensure you get the best experience on our website. Learn more... Ознайомлений(а) / OK