Києві на 4,6-7% зросте тариф на розподіл е/е у 2024 році

НКРЕКУ переглянула тарифи для «ДТЕК Київські електромережі» та ще 26 обленерго
Києві на 4,6-7% зросте тариф на розподіл е/е у 2024 році
publicpowerorg / unsplash.com

Регулятор у сфері енергетики та комунальних послуг (НКРЕКУ) після засідання у суботу оголосив про перегляд рівня та структури тарифів на 2024 рік із використанням стимулюючого регулювання. Рішення торкнулося 26 енергопостачальних компаній.

Про це повідомляє Mind, посилаючись рішення регулятора.

Згідно з представленими документами, з 1 січня для компанії "ДТЕК Київські електромережі" будуть встановлені нові тарифи на послуги з розподілу електричної енергії для споживачів та операторів установок зберігання енергії. Таким чином, у столиці тариф для першого класу напруги збільшиться на 7% та становитиме 194,26 грн/МВт*год (без ПДВ). Для другого класу напруги відбудеться підвищення на 4,6% - до 767,54 грн/МВт·год (без ПДВ).

Також НКРЕКП збільшила тариф на розподіл електричної енергії для компанії "ДТЕК Київські регіональні електромережі". У Київській області тариф для першого класу напруги зросте на 7,9% до 402,53 грн/МВт*год (без ПДВ), а для другого – на 10,4% до 1600,73 грн/МВт*год”.

З урахуванням звернення СБУ, для обленерго, що входять до групи VS Energy ("Житоміробленерго", "Кіровоградобленерго", "Рівнеобленерго", "Чернівціобленерго", "Херсонобленерго") тарифи встановлені лише на 1-й квартал 2024 року.

Крім того, комісія встановила тарифи на послуги з розподілу електричної енергії на 2024 рік із використанням методології "Витрати+". Регулятор розділив споживачів та операторів установок зберігання енергії на два класи номінальної напруги отриманої електричної енергії від ОСР.

До 1 класу віднесли споживачів та операторів установок зберігання енергії, які отримують е/е від ОСР на межі балансової належності номінальною напругою 27,5 кВ і вище, а також споживачів та операторів установок зберігання енергії, приєднаних до шин електростанцій. До 2 класу - з номінальною напругою нижче 27,5 кВ.

Нагадаємо раніше, з посиланням на НКРЕКУ, ми повідомляли, що підвищення тарифу на електроенергію для населення з 1 січня 2024 року в Україні не буде.



ТОП-Новини

x
Для зручності користування сайтом використовуються куки. Докладніше...
This website uses Cookies to ensure you get the best experience on our website. Learn more... Ознайомлений(а) / OK