Чи підвищуватимуть тарифи на електроенергію після масованої атаки РФ: відповідь Міненерго

Для стабілізації ситуації в енергосистемі наразі не розглядається питання призупинення експорту електроенергії чи підвищення тарифів.
Чи підвищуватимуть тарифи на електроенергію після масованої атаки РФ: відповідь Міненерго
Ілюстративне фото / Getty Images

Енергетики в Україні продовжують верифікацію пошкоджень, завданих енергосектору внаслідок останньої масованої російської атаки 22 березня. Водночас рішень про перегляд тарифів на електрику для населення або заборону експорту електроенергії немає. Про це міністр енергетики Герман Галущенко повідомив на брифінгу.

Читайте також:

За його словами, це була наймасштабніша атака за весь період повномасштабної війни.

"Повного розуміння, наскільки зруйновано об'єкти, у нас поки немає. Є великі завали, зараз їх розбирають, не всюди є доступ до устаткування, щоб перевірити стан. Стосовно сум збитків - реальні цифри будуть зрозумілі після верификації пошкоджень. Але я думаю, що йдеться точно про мільярди. Безумовно, ми всі ці суми будемо надалі вимагати від агресора у відповідних судових позовах", - зазначив міністр.

Читайте також:

Він уточнив, що для стабілізації ситуації в енергосистемі наразі не розглядається питання призупинення експорту електроенергії.

"Я не бачу сьогодні, що це якось драматично вирішить нашу ситуацію. Зараз немає ніяких рішень щодо тарифів, долі ПСО чи заборони експорту. Зараз ми фокусуємось на фіксуванні наслідків атак. Тоді ми вийдемо на цифри, строки відновлення і від цього вже будемо ухвалювати рішення з відповідних питань", - розповів очільник Міненерго.

Він наголосив, що Україна має можливість імпортувати електроенергію з європейських країн. При цьому Україна звертається до ENTSO-E щодо збільшення відповідних обсягів. 

Читайте також:

"Нам треба більше, тому що сьогодні це питання виживання. Хоча б 2,5 ГВт було б для нас те, що потрібно", - додав міністр.

Раніше ми писали, що 22 березня 2024 року росіяни завдали масованого удару по енергетиці України. Пошкоджено об'єкти генерації, передачі та розподілу електроенергії. Для стабілізації роботи системи використовуються аварійні відключення, а також залучається імпортна електроенергія покриття потреб споживачів.



ТОП-Новини

x
Для зручності користування сайтом використовуються куки. Докладніше...
This website uses Cookies to ensure you get the best experience on our website. Learn more... Ознайомлений(а) / OK