Вірогідність пдвищення тарифів на електроенергію з кожним днем росте - Міненерго

У Міненерго пояснили чому.
Вірогідність пдвищення тарифів на електроенергію з кожним днем росте - Міненерго
Robert Wiedemann / unsplash.com

Міненерго всерйоз розглядає підвищення тарифу на електроенергію для населення. Однак воно навряд чи досягне ринкових цін.

Про це пише Today з посиланням на слова заступника міністра енергетики Світлани Гринчук.

Читайте також:

«З наближенням закінчення опалювального сезону, а він офіційно завершується 30 квітня, в Україні активізувалися чутки про підвищення тарифу на електроенергію для населення. По-перше, є досвід, коли тариф для населення підняли у червні. А, по-друге, ракетні атаки на енергосистему, здійснені ворогом у березні та квітні, знищили значну частину теплової та гідрогенерації. Звичайно, відновлення енергосистеми вимагатиме величезних коштів. І, звичайно, цих коштів нема де взяти. Тому підвищення тарифу для населення набуває все більш реальних обрисів», – зазначила Світлана Гринчук.

Заступник міністра також повідомила, що в Кабміні точаться дискусії про підвищення тарифу для населення, і швидше за все, буде ухвалено позитивне рішення. Однак про ймовірну дату та розмір підвищення поки що нічого невідомо.

Раніше ми писали про те, що тариф на електроенергію для населення поки що не планують підвищувати до рівня ринкової ціни.



ТОП-Новини

x
Для зручності користування сайтом використовуються куки. Докладніше...
This website uses Cookies to ensure you get the best experience on our website. Learn more... Ознайомлений(а) / OK