Росіянам з 1 липня рекордно збільшили тарифи на газ

Російська влада намагається покрити збитки «Газпрому» за рахунок своїх громадян.
Росіянам з 1 липня рекордно збільшили тарифи на газ
KWON JUNHO / unsplash.com

Росіянам запустили рекордне за 11 років підвищення тарифів на газ для населення, щоб залатати дірки у бюджеті «Газпрому», який минулого року отримав рекордний у своїй історії чистий збиток.

Про це повідомляє The Moscow Times

Читайте також:

Видання зазначає, що з 1 липня регульовані ціни на газ для всіх категорій споживачів збільшилися на 11,2%. Крім того, на 9,8% підвищено сукупний платіж громадян за послуги ЖКГ, а також тарифи мережевих компаній для всіх категорій споживачів (на 9,1%).

Також повідомляється, що з липня 2025 року газові тарифи для населення зростуть ще на 8,2%.

«Таким чином, за два роки газ подорожчає для громадян на 20%, а з початку війни — на 34%: 2022 року тарифи індексували двічі: на 3% у липні та на 8,5% у грудні. 2023 року індексація не проводилася. Жодного разу в останні роки ціни на газ не зростали настільки стрімко: останнє різке підвищення газових тарифів — на 15% за рік — відбулося 2013 року. Але тепер влада повертається до збільшення тягаря для споживачів на тлі різкого погіршення фінансового стану «Газпрому», – пише видання.

Зазначається, що до наступного року «Газпром» може отримати ще трильйон рублів збитку через зниження виручки, збільшення податкового навантаження та необхідність оплачувати програму газифікації.

Раніше ми писали про те, що «Газпром», який втратив 2/3 експорту та отримав рекордний у своїй історії збиток, зменшив експорт російського газу до Туреччини майже вчетверо.



ТОП-Новини

x
Для зручності користування сайтом використовуються куки. Докладніше...
This website uses Cookies to ensure you get the best experience on our website. Learn more... Ознайомлений(а) / OK