Комунальні тарифи: де особистий бюджет на воду найбільший.

Журналісти порахували, в яких містах українці витрачають менше, а чиновники заробляють більше.
Комунальні тарифи: де особистий бюджет на воду найбільший.
Nathan Dumlao / unsplash.com

Серед великих міст найменше витрачають на воду мешканці Дніпра, де сім'я із трьох осіб на воду в середньому витрачає 0,85% від середньої зарплати. Водночас у Кропивницькому цей бюджет удвічі вищий.

Про це пише OBOZ.UA, порівнявши вартість води в обласних центрах та столиці.

Для цього редакція розрахувала усереднене споживання сім'ї із трьох осіб (7,2 кубометра за нормативами) та порівняли вартість такого обсягу води із середньою зарплатою у місті згідно з даними порталу пошуку роботи.

Читайте також:

У середньому українці у великих містах віддають 1,23% своєї зарплати на воду. Так найбільше витрачають жителі Кропивницького (1,97% середньої зарплати та Івано-Франківська – 1,62%. А найдоступніша вода у Дніпрі (0,85% від середньої зарплати) та Луцьку – 0,92%.

Крім того, видання досліджувало зарплати керівників водоканалу. Для цього редакція визнала, скільки кубометрів води за місячну зарплату може купити на своєму підприємстві директор водоканалу.

Повідомляється, що «Найбагатшим» виявився директор водоканалу у Черкасах. Його середньої зарплати у 159,5 тисяч гривень вистачить на 5,7 тисяч кубів води. При цьому наголошується, що це найбільша зарплата з усіх досліджених водоканалів, а за ступенем доступності Черкаси перебувають у середині рейтингу. А ось у Рівному найменша зарплата директора водоканалу – 17333 грн. Цього вистачить лише на 531,8 кубів..

інфографіка
інфографіка / obozrevatel.com

інфографіка
інфографіка / obozrevatel.com

Міста із середньою вартістю води на інфографіці відзначені синім кольором. Відносно дорогі міста – червоні, а дешеві – зелені.

Раніше ми писали про те, що Національна комісія, яка здійснює державне регулювання у сферах енергетики та комунальних послуг, (НКРЕКП) змінила тарифи на водопостачання та водовідведення для непобутових споживачів низки водоканалів.



x
Для зручності користування сайтом використовуються куки. Докладніше...
This website uses Cookies to ensure you get the best experience on our website. Learn more... Ознайомлений(а) / OK