Чи можна отримати субсидію, якщо є борги за комунальні послуги: пояснення Мінсоцполітики

Одним із критеріїв перепризначення житлової субсидії є контроль за платіжною дисципліною отримувачів.
Чи можна отримати субсидію, якщо є борги за комунальні послуги: пояснення Мінсоцполітики
Отримувати житлову субсидію будуть ті, хто вчасно платить за комунальні послуги / Колаж: dengi.ua

Українцям, які мають суттєву заборгованість за житлово-комунальні послуги, не надають субсидію. Але в них є можливість вирішити питання з боргами шляхом реструктуризації. Про це повідомила пресслужба Міністерства соціальної політики.

Читайте також:

Житлова субсидія - це державна допомога, що має цільове призначення, а саме оплату спожитих житлово-комунальних послуг. Держава надає його найбільш вразливим українцям, щоби зменшити навантаження на їхній сімейний бюджет при сплаті житлово-комунальних послуг.

Коли ж родина, отримуючи субсидію, накопичує борги за житлово-комунальні послуги, вона використовує цей інструмент підтримки від держави не за призначенням.

Читайте також:

"Тому одним з критеріїв перепризначення житлової субсидії є контроль за платіжною дисципліною отримувачів. Тобто, якщо ви отримували субсидію й у вас є заборгованість за житлово-комунальні послуги, надання субсидії припиняється", - йдеться в повідомленні.

Однак можна погасити заборгованість поступово. Для цього необхідно укласти з постачальниками комунальних послуг договори про реструктуризацію заборгованості.

Якщо регулярно сплачувати борг і не пропускати поточні платежі, можна розраховувати на субсидію. Тоді при зверненні за субсидією потрібно долучити копію договору про реструктуризацію з надавачем послуги.

Читайте також:

Борг за комунальні платежі можна реструктурувати на строк до 60 місяців залежно від суми заборгованості та доходів боржника.

Раніше ми писали про те, хто може звернутися за призначенням житлової субсидії.



x
Для зручності користування сайтом використовуються куки. Докладніше...
This website uses Cookies to ensure you get the best experience on our website. Learn more... Ознайомлений(а) / OK