"Оператори не в захваті": після війни українці в ЄС зможуть користуватися роумінгом 4 місяці

Після війни угода дозволить українцям до чотирьох місяців перебувати на території Євросоюзу, обслуговуючись й отримуючи послуги мобільного зв'язку за домашніми тарифами.
"Оператори не в захваті": після війни українці в ЄС зможуть користуватися роумінгом 4 місяці
Ілюстративне фото / depositphotos.com

Після закінчення війни українці, які перебувають за кордоном, зможуть користуватися роумінгом 4 місяці. Про це повідомив в ефірі "Українського радіо" експерт ринку телекомунікацій Роман Хімич, коментуючи підписаний президентом Володимиром Зеленським закон про єдину роумінгову зону з ЄС.

Читайте також:

Експерт розповів, що йдеться про крок, який був запланований багато років тому в рамках євроінтеграційних зусиль України. Він забезпечує приєднання України до спільної роумінгової зони Україна-ЄС та послуги роумінгу для українців у країнах Євросоюзу в режимі "Roam-Like-AtHomе" ("Роумінг як вдома").

Втім, остаточно закон запрацює після позитивної оцінки законопроєкту від європейської сторони. 

Читайте також:

"Нічого нового для українців зараз не буде, нічого нового вони не відчують, усе буде так само, як і раніше. Але після закінчення війни, коли взаємодія між Україною та Євросоюзом буде повертатися в нормальні рейки, то тоді ця угода дозволить українцям до чотирьох місяців перебувати на території Євросоюзу, обслуговуючись й отримуючи послуги мобільного зв'язку за домашніми тарифами. Українці мають можливість телефонувати додому, користуватися послугами за пільговими тарифами", - пояснив Хімич.

За його словами, водночас оператори не в захваті від такої ідеї.

Читайте також:

"Щодо грошей, то оператор не в захваті від зниження тарифів. Це відкриває можливості для споживачів, тобто оператори воліли б залишити і зберегти свої доходи, тим паче мова йде про валютні надходження. Але логіка євроінтеграції передбачає і певний дискомфорт для господарюючих суб'єктів. Він не є радикальним, це не мільярди, не сотні мільйонів втрачено", - додав експерт.

Раніше ми писали, що президент Володимир Зеленський підписав Закон України "Про внесення змін до деяких законів України щодо імплементації норм законодавства Європейського Союзу з питань роумінгу" (законопроєкт №10265).



ТОП-Новини

x
Для зручності користування сайтом використовуються куки. Докладніше...
This website uses Cookies to ensure you get the best experience on our website. Learn more... Ознайомлений(а) / OK