Кабмін звільнив від орендної плати деяких українців: Кого стосується

Уряд продовжив дію договорів оренди державного та комунального майна, термін дії яких завершується під час воєнного стану.
Кабмін звільнив від орендної плати деяких українців: Кого стосується
Иллюстративное фото / depositphotos.com

Кабінет Міністрів України ухвалив рішення звільнити деяких орендарів від орендної плати за договорами оренди державного та комунального майна, чинними на 24 лютого 2022 року. Про це повідомив у Telegram представник уряду у Верховній Раді Тарас Мельничук.

Читайте також:

За його словами, до кінця 2022 року від орендної плати звільняються:

  • фізичні особи та ФОП, які були призвані або прийняті на військову службу після оголошення воєнного стану;
  • особи, які використовують майно, розташоване в адміністративно-територіальних одиницях, у межах яких припиняється доступ користувачів до єдиних та державних реєстрів, держателем яких є Міністерство юстиції.

При цьому до 30 вересня 2022 року звільнено від орендної плати орендарів, які використовують державне майно на територіях Київської, Чернігівської, Сумської, Харківської, Запорізької, Миколаївської областей та міста Києва, а також в установах культури та освіти, якщо об'єкт оренди було передано в оренду на погодинній основі.

Читайте також:

Мельничук додав, що до 30 травня 2022 року звільнено від орендної плати орендарів, які використовують державне майно на територіях Кіровоградської, Дніпропетровської, Житомирської та Одеської областей.

Також уряд продовжив дію договорів оренди державного та комунального майна, термін дії яких завершується під час воєнного стану. Вони діятимуть чотири місяці після припинення або скасування воєнного стану.

Публикация Тараса Мельничука в Telegram
Публикация Тараса Мельничука в Telegram

Раніше ми писали, що депутати Київради підтримали рішення про звільнення орендарів комунального майна від орендної плати на час воєнного стану.



ТОП-Новини

x
Для зручності користування сайтом використовуються куки. Докладніше...
This website uses Cookies to ensure you get the best experience on our website. Learn more... Ознайомлений(а) / OK