Що буде зі страховим стажем ФОПів у разі несплати ЄСВ: У Пенсійному фонді відповіли

До страхового стажу зараховуються лише ті періоди діяльності, за які повністю сплачені страхові внески.
Що буде зі страховим стажем ФОПів у разі несплати ЄСВ: У Пенсійному фонді відповіли
Ілюстративне фото / depositphotos.com

Під час дії воєнного стану в Україні фізичним особам-підприємцям дозволили не сплачувати ЄСВ. Проте відповідні періоди роботи не будуть зараховані до страхового стажу для призначення пенсії в майбутньому. Про це повідомили в Головному управлінні Пенсійного фонду України в Чернівецькій області.

Читайте також:

"У зв'язку з дією воєнного стану фізичним особам-підприємцям, а також членам фермерських господарств надано право тимчасово, у період з 1 березня 2022 року та протягом 12 місяців після скасування воєнного стану, не нараховувати та не сплачувати єдиний внесок на загальнообов'язкове державне соціальне страхування ", - йдеться в повідомленні.

У ПФУ пояснили, що такий крок застосований для зменшення фінансового навантаження на підприємців та стимулювання їх до продовження діяльності, необхідної для країни в складних умовах війни.

Читайте також:

"Однак, ухвалюючи рішення про використання наданої державою можливості протягом певного часу не сплачувати єдиний внесок, слід пам'ятати, що відповідні періоди роботи не будуть зараховані до страхового стажу для призначення пенсії в майбутньому", - наголосили у відомстві.

Відповідно до вимог чинного законодавства, до страхового стажу зараховуються лише ті періоди діяльності, за які повністю сплачені страхові внески. Розмір щомісячного внеску не повинен бути меншим від встановленого законом мінімального: з 1 січня 2022 року - 1430 грн.

Публікація Головного управління ПФУ у Чернівецькій області
Публікація Головного управління ПФУ у Чернівецькій області

Раніше ми писали, що деякі доходи фізичних осіб-підприємців не оподатковуються. Зокрема, страхові виплати та кредити.



ТОП-Новини

x
Для зручності користування сайтом використовуються куки. Докладніше...
This website uses Cookies to ensure you get the best experience on our website. Learn more... Ознайомлений(а) / OK