В Україні повертаються податкові перевірки: Кабмін схвалив скасування мораторію

Уряд схвалив скасування мораторію на проведення податкових перевірок.
В Україні повертаються податкові перевірки: Кабмін схвалив скасування мораторію
Ілюстративне фото / depositphotos.com

Кабінет Міністрів схвалив зміни до Податкового кодексу та Закону України "Про збір та облік єдиного внеску на загальнообов’язкове державне соціальне страхування" щодо скасування мораторію на проведення податкових перевірок. Про це повідомила пресслужба Міністерства фінансів.

Читайте також:

"Метою законопроєкту є виконання Україною в повному обсязі зобов'язань у рамках Меморандуму про економічну та фінансову політику від 8 грудня 2022 року в частині обмеження дії мораторію на проведення податкових перевірок", - йдеться в повідомленні.

Законопроєктом запропоновано установити, що з 1 жовтня 2023 року відновлюється проведення документальних (планових та позапланових) перевірок, проведення яких було заборонено до припинення або скасування воєнного, надзвичайного стану на території України.

Читайте також:

Зазначається, що перевірки під час дії воєнного стану проводитимуться за наявності безпечних умов для їхнього проведення.

Раніше ми писали, що Зеленський підписав закон про повернення довоєнного оподаткування, який, зокрема, передбачає скасування з 1 серпня єдиного податку в 2%.



ТОП-Новини

x
Для зручності користування сайтом використовуються куки. Докладніше...
This website uses Cookies to ensure you get the best experience on our website. Learn more... Ознайомлений(а) / OK