В Україні повернуть великі штрафи для бізнесу: за що каратимуть з 1 жовтня

Гетманцев розповів про покарання з 1 жовтня за торгівлю без касових апаратів.
В Україні повернуть великі штрафи для бізнесу: за що каратимуть з 1 жовтня
Ілюстративне фото / depositphotos.com

З 1 жовтня 2023 року в Україні повертають штрафи для бізнесу за торгівлю без касових апаратів. Про це розповів "Українському радіо" голова парламентського комітету з питань фінансів, податкової та митної політики Данило Гетманцев.

Читайте також:

Так, йдеться про необхідність для підприємців застосовувати реєстратори розрахункових операцій/програмні реєстратори розрахункових операцій (РРО/ПРРО, "касовий апарат").

"Я хочу звернутися до підприємств торгівлі стосовно встановлення касових апаратів. З 1 жовтня будуть впроваджені великі штрафи за невстановлення цих апаратів. Перевірки касових апаратів відновлені", - підкреслив Гетманцев.

Читайте також:

За його словами, планові перевірки бізнесу, тобто звичайний контроль, який був до війни, відновлено не в повному обсязі.

"Перевірки стосуються певних груп платників податків. Це підакцизні товари: горілка, тютюн, паливо, електроенергія, банківські й фінансові установи, а також гральний бізнес. Днями буде ухвалено план податкових перевірок. І до кінця року перевірять усі підприємства", - додав нардеп.

Читайте також:

Як штрафуватимуть за торгівлю без РРО

Державна податкова служба здійснюватиме перевірки використання РРО чи ПРРО підприємцями та штрафуватиме в разі виявлення порушень. Штраф накладають на кожну транзакцію без фіскалізації.

Читайте також:

Сума штрафу залежить від суми чека та кількості виявлених порушень:

  • перше порушення - 100% від суми продажу товарів, робіт чи послуг, учинених із порушеннями;
  • друге та наступні порушення - 150% від суми продажу товарів, робіт або послуг, учинених із порушеннями.

Раніше ми писали, що Державна податкова служба України викрила схему видачі імітованих фіскальних чеків, яку порушники застосовують для приховування реальної виручки.



ТОП-Новини

x
Для зручності користування сайтом використовуються куки. Докладніше...
This website uses Cookies to ensure you get the best experience on our website. Learn more... Ознайомлений(а) / OK