Податок на прибуток та дивіденди: Ощадбанк перерахував до держбюджету 5,4 млрд грн

Ощадбанк перерахував до державного бюджету рекордну суму податку на прибуток, а саме 4,7 млрд грн.
Податок на прибуток та дивіденди: Ощадбанк перерахував до держбюджету 5,4 млрд грн
Ілюстративне фото / depositphotos.com

Ощадбанк перерахував до державного бюджету 5,4 млрд грн, з яких 4,7 млрд грн податку на прибуток та 0,7 млрд грн дивідендів. Про це повідомила пресслужба банку.

Читайте також:

"Рекордну суму податку на прибуток, а саме 4,7 млрд грн, перерахував Ощадбанк до державного бюджету. Окрім цього здійснене авансове перерахування частки прибутку, що спрямовується на виплату дивідендів за прогнозними результатами діяльності в минулому році, у розмірі 0,7 млрд грн. Ця сума орієнтовно становить 50% від суми дивідендів, які мають бути сплачені державі банком за 2023 рік", - йдеться в повідомленні.

Як визначено чинним законодавством, сума податку становить 50% від прибутку банку до оподаткування. Окрім збільшення ставки податку на прибуток банків, рекордна сума платежів до бюджету спричинена успішною діяльністю банку протягом 2023 року. 

Читайте також:

При цьому головний результат роботи Ощадбанку - операційний прибуток - становив 12 млрд грн, що більш ніж у півтора разу перевищує відповідний показник минулого року.

Раніше ми писали, що до 29 лютого 2024 року шість акціонерних товариств мають забезпечити авансове перерахування до держбюджету не менше 50% річних дивідендів на державну частку від результатів господарської діяльності у 2023 році.



ТОП-Новини

x
Для зручності користування сайтом використовуються куки. Докладніше...
This website uses Cookies to ensure you get the best experience on our website. Learn more... Ознайомлений(а) / OK