Підприємства на прифронтових територіях звільнять від місцевих податків: деталі

Тепер місцева влада зможе звільняти у 2024 році бізнес від податку за землю, податку на нерухоме майно та єдиного податку.
Підприємства на прифронтових територіях звільнять від місцевих податків: деталі
Ілюстративне фото / depositphotos.com

На прифронтових територіях влада зможе звільняти підприємства від місцевих податків. Про це повідомили в Мінреінтеграції.

Читайте також:

Зазначається, що уряд ухвалив зміни до порядку, що визначає механізм надання додаткових дотацій місцевим бюджетам.

"Через постійні обстріли на прифронтових територіях часто пошкоджується майно підприємств, які є платниками місцевих податків", - йдеться в повідомленні.

Тепер місцева влада зможе звільняти у 2024 році бізнес від податку за землю, податку на нерухоме майно та єдиного податку. А уряд компенсуватиме місцевим бюджетам недоотримані кошти з державного бюджету.

Читайте також:

Йдеться про території, на яких ведуться (велися) бойові дії, згідно з Переліком, затвердженим наказом Мінреінтеграції. Таке рішення необхідне, зокрема, для бізнесу Харківщини, яка зазнає значної шкоди через обстріли РФ.

Раніше ми писали, що з 25 березня 2024 року Державна податкова служба України починає пілотний проєкт з інформування платників податків (платників єдиного внеску) щодо наявності в них податкового боргу через контакт-центр ДПС.



ТОП-Новини

x
Для зручності користування сайтом використовуються куки. Докладніше...
This website uses Cookies to ensure you get the best experience on our website. Learn more... Ознайомлений(а) / OK