Частину українців звільнять від одного податку: хто може не платити

Деяких українців звільнять від необхідності сплачувати земельний податок.
Частину українців звільнять від одного податку: хто може не платити
Ілюстративне фото / depositphotos.com

В Україні напрацювали алгоритм дій для звільнення від оподаткування власників земельних ділянок, на яких розташовані фортифікаційні споруди. Це стосується жителів прикордонних районів Харківщини, повідомили в Мінреінтеграції.

Читайте також:

"У зв'язку з будівництвом фортифікаційних споруд на прикордонних територіях Харківщини деякі земельні ділянки не можуть використовуватися власниками. Водночас вони продовжують оподатковуватися", - йдеться в повідомленні.

Зазначається, що питання порушувалося під час нарад із гуманітарного реагування в Харківській області.

Читайте також:

У зв'язку з цим Мінреінтеграції спільно з Мінагрополітики, Мінфіном, Державною податковою службою України та Харківською ОВА розробили алгоритм дій. Відповідно до нього власників ділянок, на яких розташовані або можуть бути розташовані фортифікаційні споруди, звільнятимуть від сплати земельного податку.

Це відбуватиметься з урахуванням рішень Ради оборони Харківської області та відповідно до рішень місцевих рад про встановлення податкових пільг.

Рада оборони Харківської області затверджуватиме перелік ділянок, на яких облаштовуються оборонні споруди, та передаватиме його місцевим радам. Вони ухвалюватимуть рішення про встановлення податкових пільг та надсилатимуть цю інформацію до Державної податкової служби.

Читайте також:

Зі свого боку віцепрем'єр Ірина Верещук дала доручення зацікавленим сторонам оперативно відпрацювати питання звільнення від оподаткування власників таких земельних ділянок із застосуванням узгодженого алгоритму дій.

Нагадаємо, за словами прем'єр-міністра Дениса Шмигаля, наразі Кабінет Міністрів не обговорює питання підвищення податків в Україні.



ТОП-Новини

x
Для зручності користування сайтом використовуються куки. Докладніше...
This website uses Cookies to ensure you get the best experience on our website. Learn more... Ознайомлений(а) / OK