Підвищення податків в Україні: у Мінфіні пояснили, хто має сплачувати військовий збір

На українців уже незабаром чекає підвищення податків.
Підвищення податків в Україні: у Мінфіні пояснили, хто має сплачувати військовий збір
Ілюстративне фото / depositphotos.com

Підвищення ставки військового збору з зарплат українців з 1,5% до 5%, а також його поширення на юридичних осіб (1% від обороту) та на окремі операції фізичних осіб (з 5 до 30%) - справедливий крок під час війни для фінансування Сил оборони. Про це в інтерв'ю РБК-Україна заявив міністр фінансів Сергій Марченко.

Читайте також:

За його словами, зараз склалася ситуація, коли частина громадян працює офіційно, сплачує всі податки: ПДФО, військовий збір та ЄСВ. Водночас як інші надають перевагу оптимізації через мінімальну зарплату або через ФОП.

"У нас з офіційно влаштованих 70% - це державний сектор, де не можна приховати свою заробітну плату, але від усіх працюючих в країні частка держсектору не є значною. Саме тому розширення бази оподаткування військовим збором - правильний крок, щоб кожен громадянин України, який працює, мав можливість зробити свій внесок у підтримку Збройних сил", - розповів міністр.

Читайте також:

Він зазначив, що у випадку з військовим збором уряд прив'язується до доходів громадян, частину яких вони мають сплатити у вигляді податків.

"Ми чітко ідентифікуємо військовий збір із доходами громадян, частину з яких вони мають сплатити у вигляді податків. Наша задача - забезпечити справедливість в оплаті військового збору. І це був основний принцип, чому обрали саме військовий збір, а не інші податки", - пояснив очільник Мінфіну.

Він також розкритикував озвучену в парламенті ідею замість підвищення збору підняти ПДВ.

Читайте також:

"З приводу ПДВ була довга дискусія. ПДВ платять усі. І збільшення ставки автоматично вплинуло би на вартість товарів, які реалізуються... Збільшення ставки ПДВ - це опція, яка завжди присутня, але вона, скажімо так, дуже проста і водночас болюча для громадян, які захищені найменше", - додав Марченко.

Нагадаємо, Міністерство фінансів попереджає про негативні наслідки підвищення ПДВ для всіх громадян.



ТОП-Новини

x
Для зручності користування сайтом використовуються куки. Докладніше...
This website uses Cookies to ensure you get the best experience on our website. Learn more... Ознайомлений(а) / OK