Тургалузь України збільшила сплату податків: надходження до бюджету перевищили 1 млрд грн

Одним із чинників зростання суми податкових надходжень є збільшення туристичних потоків усередині країни.
Тургалузь України збільшила сплату податків: надходження до бюджету перевищили 1 млрд грн
Ілюстративне фото / depositphotos.com

За два квартали 2024 року представники туристичної галузі України сплатили до бюджету 1 млрд 251 млн грн, що майже на чверть більше, ніж у 2021 році. Тоді в казну було сплачено 1 млрд 89 млн грн податків. Про це повідомила пресслужба Державного агентства розвитку туризму (ДАРТ).

Читайте також:

При цьому торік за перше півріччя надійшло 898 млн грн.

За шість місяців 2024 року загальна кількість платників податків, які займаються туристичною діяльністю, порівняно з тим же періодом у 2023 році зросла на 13%. Кількість юридичних осіб збільшилася на 4%,а фізичних - на 17%.

Читайте також:

Зазначається, що найбільша частка надходжень до держбюджету - 65% - сплачена готелями (809 млн грн). У 2023 році було сплачено 570 млн грн, а за той же період у 2021 році - 665 млн грн.

За словами голови ДАРТ Мар'яни Олеськів, одним із чинників зростання суми податкових надходжень, окрім інфляційних процесів, є збільшення туристичних потоків усередині країни.

Читайте також:

"Дані однієї з платформ бронювання показують, що бронювання загалом по країні цьогоріч перевищили показники 2019 року. І це є свідченням того, що внутрішній туризм в Україні розвивається, а громади завдяки збільшенню кількості туристів наповнюють місцеві бюджети та створюють додаткові робочі місця", - пояснила вона.

Раніше ми писали, що Кабінет Міністрів України ухвалив постанову про Порядок ведення Єдиного туристичного реєстру (ЄТР).



ТОП-Новини

x
Для зручності користування сайтом використовуються куки. Докладніше...
This website uses Cookies to ensure you get the best experience on our website. Learn more... Ознайомлений(а) / OK