Ціна зросла у 2,5 раза: Фонд держмайна продав готель "Козацький" у центрі Києва

Готель "Козацький" площею понад 9500 кв. м розташований у центрі Києва. Основним видом діяльності є готельні та ресторанні послуги.
Ціна зросла у 2,5 раза: Фонд держмайна продав готель "Козацький" у центрі Києва
Готель “Козацький” / spfu.gov.ua

У четвер, 18 липня 2024 року, Фонд державного майна провів у електронній торговій системі "Прозорро.Продажі" онлайн-аукціон із приватизації готелю "Козацький". Він знаходиться в центрі Києва. Про це повідомили у ФДМУ.

Читайте також:

Зазначається, що стартова вартість лота становила понад 155 млн гривень. На аукціоні змагалися три учасники, під час торгів ціна зросла в понад 2,5 раза - до 400 млн гривень.

"Ці кошти після укладання угоди з переможцем надійдуть до державного бюджету. Також покупець додатково сплатить 80 млн гривень ПДВ", - йдеться в повідомленні.

Читайте також:

Готель "Козацький" площею понад 9500 кв. м розташований у центрі Києва. Основним видом діяльності є готельні та ресторанні послуги. До складу лота ввійшли будівля зі 135 номерами, рестораном, кафе, п'ятьма конференц-залами та 1494 одиниці рухомого майна (обладнання, меблі, інвентар тощо). 

"Станом на кінець березня готель має заборгованість перед бюджетом у майже 9,1 млн гривень. За умовами продажу, її має сплатити новий власник об'єкта впродовж шести місяців", - пояснили у ФДМУ.

Читайте також:

На сплату вартості лота переможець має 20 робочих днів після дня завершення аукціону. Договір купівлі-продажу підписується лише після надходження коштів до бюджету.

Раніше ми писали, що Фонд державного майна України визначив дати проведення двох перших онлайн-аукціонів із продажу об'єктів великої приватизації. Йдеться про готель "Україна" та АТ "ОГХК".



x
Для зручності користування сайтом використовуються куки. Докладніше...
This website uses Cookies to ensure you get the best experience on our website. Learn more... Ознайомлений(а) / OK