Потрібно заплатити до кінця серпня: українцям нарахували 6,7 млрд грн податку на нерухомість

До кінця серпня українці мають сплатити 6,7 млрд податку на нерухомість.
Потрібно заплатити до кінця серпня: українцям нарахували 6,7 млрд грн податку на нерухомість
Ілюстративне фото / depositphotos.com

Станом на 1 серпня 2024 року Державна податкова служба України сформувала понад 3,5 млн податкових повідомлень-рішень із податку на нерухоме майно, відмінне від земельної ділянки. Про це повідомляє "Економічна правда", посилаючись на відповідь ДПС.

Читайте також:

За інформацією відомства, відповідні повідомлення-рішення отримали майже 2 мільйони громадян. Загальна сума нарахованого податку становить 6,7 млрд грн. У 2023 році податкова нарахувала українцям на 2,6 млрд грн менше податку на нерухомість, а у 2022 році - на 4,4 млрд грн менше.

Зазначається, що українці не зовсім справно сплачують податок на нерухомість. Якщо 2022 року ДПС нарахувала 2,3 млрд грн податку, то реальні надходження до бюджету становили лише 1,2 млрд грн. У 2023 році нарахована сума становила 4,1 млрд грн, водночас надходження - 2,8 млрд грн.

Читайте також:

Податкова сформувала та розіслала повідомлення-рішення про сплату податку на нерухомість до 1 липня. Заплатити зазначену суму необхідно протягом 60 днів із моментом отримання такого повідомлення-рішення, тобто не пізніше 30 серпня.

Якщо не заплатити вчасно, ДПС може застосувати штрафні санкції:

  • 5% від суми боргу при затримці до 30 днів;
  • 10% - при затримці понад 30 днів.

Читайте також:

Податок на нерухомість - місцевий податок, який сплачується раз на рік за всю нерухомість, яка належить платнику, крім земельних ділянок. У 2024 році податок сплачується за підсумками 2023-ого.

Раніше ми писали, скільки та за яке майно доведеться платити українцям.



ТОП-Новини

x
Для зручності користування сайтом використовуються куки. Докладніше...
This website uses Cookies to ensure you get the best experience on our website. Learn more... Ознайомлений(а) / OK