Від 17 до 59 тисяч гривень: у парламенті визначились зі штрафами за ухилення від мобілізації

Які ще санкції будуть за порушення закону.
Від 17 до 59 тисяч гривень: у парламенті визначились зі штрафами за ухилення від мобілізації
ілюстративне фото / Getty Images

Комітет Верховної Ради з питань правоохоронної діяльності визначився із розмірами штрафів за порушення законодавства про мобілізацію та військовий облік.

Про це пише Цензор.НЕТ із посиланням на народного депутата Сергія Іонушаса.

"Сьогодні ми рекомендували парламенту ухвалити законопроект №10379 за основу та в цілому з комітетськими правками. Зокрема, комітет запропонував виключити із проекту закону всі зміни до Кримінального кодексу, тобто тюремних термінів за ухилення від призову на військову службу під час мобілізації не буде", - сказав голова комітету ВР Сергій Іонушас.

Зокрема, депутат повідомив, що Комітет визначив розмір штрафів за порушення правил військового обліку та мобілізації. Згідно з комітетськими пропозиціями, за порушення правил військового обліку у мирний час передбачається штраф від 3400 до 5100 гривень, повторно або у особливий період – від 17000 до 22500 гривень.

Читайте також:

Водночас, за порушення законодавства про оборону та мобілізацію (стаття 210-1 КУпАП) у мирний час планується встановити штрафи від 5100 до 8500 гривень для громадян, 17000-34000 гривень – для посадових та юридичних осіб.

Під час військового стану депутати пропонують накласти штрафи від 17 000 до 22 500 гривень – для громадян, від 34 000 до 59 500 гривень – для посадових та юридичних осіб.

Раніше ми писали , що уряд вніс зміни до Правил перетину державного кордону українськими студентами.



ТОП-Новини

x
Для зручності користування сайтом використовуються куки. Докладніше...
This website uses Cookies to ensure you get the best experience on our website. Learn more... Ознайомлений(а) / OK