Мобілізація в Україні: у кого можуть забирати авто на потреби армії

У кого та як можуть "мобілізувати" авто в Україні.
Мобілізація в Україні: у кого можуть забирати авто на потреби армії
Ілюстративне фото / Getty Images

В українців, які володіють більш ніж одним транспортним засобом, можуть вилучити авто для потреб Збройних сил. Про це йдеться в законопроєкті про мобілізацію №10449, який Верховна Рада схвалила в другому читанні, повідомляє РБК-Україна. 

Читайте також:

Зазначається, що мобілізувати машину можуть представники ТЦК та СП, СБУ та підрозділи Служби зовнішньої розвідки.

Вимога не поширюється на тих, хто має лише один автомобіль. Якщо людині належить право власності на декілька транспортних засобів, то насамперед вилучається той, що більше підходить для оборонних потреб держави.

Читайте також:

"Наприклад, якщо у вас є седан і позашляховик, то у вас вилучать позашляховик. Якщо у вас два позашляховики, то вилучать той, що становить меншу ринкову вартість", - йдеться в повідомленні.

Перед вилученням транспортного засобу в приватної особи обов'язково мають провести його експертну оцінку та оцінку ринкової вартості автомобіля.

Читайте також:

При цьому повернення транспортних засобів власнику проводять протягом 30 календарних днів із моменту оголошення демобілізації.

Раніше ми писали, що в законопроєкті про мобілізацію передбачений обов'язок військовозобов'язаних в Україні мати при собі військово-обліковий документ разом із документом, що посвідчує особу.



ТОП-Новини

x
Для зручності користування сайтом використовуються куки. Докладніше...
This website uses Cookies to ensure you get the best experience on our website. Learn more... Ознайомлений(а) / OK