Деякі українці в червні отримають підвищені пенсії: кому пощастить

Перерахунок пенсій для працюючих пенсіонерів розпочався з 1 квітня, але збільшені виплати вони отримають пізніше.
Деякі українці в червні отримають підвищені пенсії: кому пощастить
Ілюстративне фото / depositphotos.com

З 1 квітня 2024 року в Україні розпочався автоматичний перерахунок пенсій пенсіонерам, які працюють. Це 654 тис. осіб. Проте підвищені виплати вони почнуть отримувати в червні, повідомила пресслужба Мінсоцполітики.

Читайте також:

Розмір пенсії залежить не тільки від розміру заробітної плати, а й від страхового стажу (тобто періоду, протягом якого людина сплачує єдиний страховий внесок). Оскільки з часом, коли людина працює, її страховий стаж збільшується, то й розмір пенсії має також збільшуватись. Тож 1 квітня пенсії працюючим пенсіонерам перераховують.

Особисто звертатися для перерахунку пенсії нікуди не потрібно: він відбувається автоматично, за даними в Державному реєстрі застрахованих осіб.

Збільшення пенсії визначається для кожного пенсіонера індивідуально, залежно від тривалості страхового стажу й заробітної плати (доходу), з якої обчислюється пенсія. 

Читайте також:

Зазначається, що виплата підвищених пенсій відбудеться в червні 2024 року з урахуванням підвищення за квітень та травень.

Раніше ми писали, що в Україні згідно з чинним законодавством передбачені додаткові виплати певній категорії пенсіонерів, які досягли певного віку.



ТОП-Новини

x
Для зручності користування сайтом використовуються куки. Докладніше...
This website uses Cookies to ensure you get the best experience on our website. Learn more... Ознайомлений(а) / OK