Ветеранів в Україні забезпечать житлом: хто може розраховувати

У 2024 році на забезпечення житлом ветеранів передбачено в бюджеті 5,7 млрд грн.
Ветеранів в Україні забезпечать житлом: хто може розраховувати
Ілюстративне фото / depositphotos.com

Забезпечення житлом ветеранів війни, членів їхніх сімей та родин загиблих є одним із 12 пріоритетних завдань нової державної ветеранської політики відповідно до ухваленого Плану дій Кабінету Міністрів на 2024 рік. Про це повідомили в Міністерстві в справах ветеранів України.

Читайте також:

"Цього року за трьома житловими програмами Мінветеранів передбачено фінансування в обсязі 5,7 мільярдів гривень. Це дозволить забезпечити виплату грошової компенсації на придбання житла для понад 2000 осіб", - йдеться в повідомленні.

Йдеться про:

  • осіб з інвалідністю І-ІІ групи внаслідок АТО/ООС/заходів оборони та членів сімей загиблих (померлих) захисників і захисниць - грошова компенсація цій категорії передбачена в обсязі майже 3 млрд грн;
  • внутрішньо переміщеним особам із числа учасників бойових дій та особам з інвалідністю ІІІ групи внаслідок АТО/ООС до 01.06.2018 - в обсязі майже 2,3 млрд грн;
  • особам з інвалідністю І-ІІ групи з числа учасників бойових дій на території інших держав та членів сімей загиблих - компенсація на суму майже 400 млн грн.

Читайте також:

Зазначається, що розподіл коштів буде здійснюватися Мінветеранів на підставі поданої потреби від областей, яка формується та подається до Мінветеранів у термін до 15 квітня поточного року.

Раніше ми писали, що на Львівщині військові зможуть отримати в ПриватБанку кредит на придбання житла під 0%.



ТОП-Новини

x
Для зручності користування сайтом використовуються куки. Докладніше...
This website uses Cookies to ensure you get the best experience on our website. Learn more... Ознайомлений(а) / OK