Рибоохоронні заходи на річці Десна

До управління Київрибоохорони почастішали звернення таскарги від місцевих жителів стосовно незаконного вилову риби у річці Десна.Тому, представники Київрибоохорони відправились перевірити, наскільки сумлінно рибалкислідують нормам законодавства.

Без грубих порушень не обійшлося. Працівники рибоохоронизатримали 3-х осіб, котрі здійснювали вилов водних живих біоресурсів  промисловими знаряддями лову – риболовецькими сітками- без дозволу на спеціальне використання водних біоресурсів, чим порушили ст.63 Закону України «Про тваринний світ» та п. 3.15. Правил любительського таспортивного рибальства, за яке передбачена відповідальність за ст. 85 ч. 4КУпАП. Порушники зловили: 10 карасів, 2 судаки, 3 окуня, 5 плоскирок, 3 синця. Внаслідокнезаконного вилову було завдано шкоди рибним запасам України на суму 1641 грн.

Київрибоохорона повідомляє, що річка Десна є популярнихмісць для рибалок-любителів, що займаються незаконним виловом. НачальникКиїврибоохорони Вадим Литвиненко прокоментував: «Цьогорічне літо виявилось багатим на рибу, тож серед рибалок поширеноює практика не лише посидіти зі спінінгом біля річки Десна, але і поставитисітки чи побраконьєрити з електровудкою». Враховуючи цей факт, керівникКиїврибоохорони висловив занепокоєння щодо гідрологічного стану річки: «Через спекотну та суху погоду у Десніспостерігається низький рівень води, тож риба стає легкою здобиччю длябраконьєрів. Відповідно, було посилено рибоохоронні заходи на Десні.Сподіваємось, за осінь рівень води підвищиться, адже на мілководді рибі будепроблематично перезимувати та і зарості очерету з болотною рослинністюрозростатимуться».



ТОП-Новости

x
Для удобства пользования сайтом используются Cookies. Подробнее...
This website uses Cookies to ensure you get the best experience on our website. Learn more... Ознакомлен(а) / OK