Мінімальний розмір допомоги по безробіттю збільшився до 937 гривень - директор ДЦЗ

Мінімальний розмір допомоги по безробіттю збільшився до 937 гривень - директор ДЦЗ

За її словами, було продовжено дію постанови правління Фонду «Про мінімальний розмір допомоги по безробіттю», термін якої мав завершитися 30 листопада поточного року, до 1 липня 2014-го. Також рішенням Фонду встановлено мінімальний розмір допомоги по безробіттю у розмірі 76,9% від прожиткового мінімуму для працездатних осіб (замість фіксованої ставки у вигляді 882 грн.).

«Оскільки з 1 грудня прожитковий мінімум для працездатних осіб збільшено до 1218 гривень, відповідно, мінімальний розмір допомоги з безробіття з цієї дати також збільшується до 937 гривень або на 55 грн.», - зазначила директор ДЦЗ.

Лариса Сідельнікова підкреслює, що держава прагне забезпечити кожному своєму громадянину певний прожитковий мінімум, навіть тоді, коли можливість заробляти на себе й на утримання своєї сім'ї з різних причин не може бути реалізована і потреби людини не задоволені належним чином.

Нагадаємо, раніше Міністр соціальної політики України Наталія Королевська повідомляла, що з 1 грудня відбувся перерахунок пенсій усім категоріям пенсіонерів. Крім того, у зв’язку зі збільшенням прожиткового мінімуму – зросли й всі види державних виплат.

Теги:
фонд


ТОП-Новости

x
Для удобства пользования сайтом используются Cookies. Подробнее...
This website uses Cookies to ensure you get the best experience on our website. Learn more... Ознакомлен(а) / OK