СОТ підтримала ініціативу Президента Януковича щодо створення держкомісії з питань співпраці

СОТ підтримала ініціативу Президента Януковича щодо створення держкомісії з питань співпраці

Як підкреслив в ексклюзивному інтерв'ю журналістам телеканалу БТБ прес-секретар СОТ  Кейт Роквел, подібні дорадчі органи добре показали себе в багатьох державах світу і в США зокрема.

Він висловив сподівання, що створена комісія сприятимеглибшому порозумінню між Україною та країнами-членами Світової організації торгівлі.

За його словами, ідея посилення присутності України в СОТ дуже важлива. Будь-що, що дозволить уряду України мати чітку картину того, що відбувається в організації, це дуже добре. З іншого боку це також дозволить урядам інших держав краще розуміти позицію України. І якщо наслідком створення цієї комісії буде більш активна діяльність України в СОТ, ми вважаємо, що це чудова ініціатива,- підкреслив прес-секретар.

Нагадаємо, Президент України Віктор Янукович 15 травня 2013 року підписав Указ про створення Державної комісії з питань співпраці з СОТ як консультативно-дорадчого органу при Президентові України.

Очолив комісію радник Президента - керівник Головного управління з питань міжнародних відносин АП Андрій Гончарук.

Основним завданням Комісії є підготовка і внесення пропозицій з питань забезпечення впровадження єдиного зовнішньополітичного курсу України у відносинах зі Всесвітньою організацією торгівлі, державами-членами СОТ, вирішення проблемних питань і забезпечення національних інтересів України у відносинах з державами-членами СОТ.

 

 

 

 

Теги:
ВТО


ТОП-Новости

x
Для удобства пользования сайтом используются Cookies. Подробнее...
This website uses Cookies to ensure you get the best experience on our website. Learn more... Ознакомлен(а) / OK