Сергей Квит о сотрудничестве с работодателями

Сергей Квит о сотрудничестве с работодателями

Dengi.ua: Наступне запитання дуже специфічне і пов’язане з нашим рейтингом. Про те, що будет відбуватись зі студентом після його випуску «Скажіть, будь ласка, чи є у "Могилянки" програми по співпраці із роботодавцями та міжнародні програми із навчання?»

Сергій Квіт: Звичайно. І якраз цим і відрізняється наш університет, цим він сильний. КМА – перший університет в Україні, який відкрив job-центр, який протягом року проводить різноманітні тренінги для наших студентів, наприклад, як пройти співбесіду при вступі на роботу, як заповнити анкету. Тобто, різноманітні комунікаційні тренінги. Ми проводимо ярмарки кар’єр щороку, і є десятки, а можливо - і сотні фірм, які орієнтуються тільки на наш університет, на наших випускників. Коли ми проводимо ці ярмарки, вони приїздять, ставлять свої стенди і заохочують наших студентів і випускників на роботу. Це і українські, і міжнародні компанії, і державні установи, які завжди раді нашим випускникам. Ми дуже активно ведемо роботу з роботодавцями. І це принципово для нас. Я би сказав, що люди, які мають диплом КМА, не мають, як правило, проблем з роботою. Хоча студенти бувають різні.
Але тут треба ще відзначити, що є така тенденція, що різноманітні компанії, коли вони шукають собі фахівців, не завжди орієнтуються саме на профіль диплому. Тобто, є велика кількість наших випускників, які стали бізнесменами, які є не економістами чи юристами, а мають диплом філософа. Тобто, диплом в наш час, нажаль, просто орієнтується просто на диплом університету, в другу чергу вже дивлячись на те, яка там спеціальність.
І стосовно міжнародних програм – у нас є дуже хороший відділ міжнародного співробітництва, який надає дуже багато інформації студентам і викладачам, і велика кількість наших студентів проходить різноманітні стажування і навчання в західних університетах також. Це ми заохочуємо, в західній системі це називається мобільність, і вона повинна збільшуватися: якщо ця мобільність знаходиться на належному рівні, це сприяє підвищенню якості освіти в університеті, підвищенню кваліфікації тих людей, які беруть участь у цьому обміні.
Але тут треба зазначити, що англійська мова – це дуже важлива справа, і сама по собі вона тягне на статус реформи вищої освіти. Тобто, в КМА дві робочі мови – українська та англійська, і, мені здається, так повинно бути в усіх університетах, тому що без англійської мови немає розвитку науки, мобільності, є лише якась самоізоляція. Тому я би радив всім звернути увагу на англійську мову.

Выпускникам каких вузов платят больше?

Рейтинг вузов по юридическим специальностям
 

 



ТОП-Новости

x
Для удобства пользования сайтом используются Cookies. Подробнее...
This website uses Cookies to ensure you get the best experience on our website. Learn more... Ознакомлен(а) / OK