Сергей Квит: студенческое право выбора

Сергей Квит: студенческое право выбора

Dengi.ua: До речі, говорячи про самостійне планування, чи можна покладатися на молоду людину у віці 18 років, щоб вона спланувала собі навчання?

 
Сергій Квіт: Можна. Звичайно, якщо молода людина вже знайома з нашою системою, вона вступає і вона знає, що вона може, наприклад, стати членом однієї академічної групи, потім вибрати другу іноземну мову, стати членом другої академічної групи, потім обрати сертифікатну програму, стати членом третьої академічної групи, закінчити бакалаврську програму однієї спеціальності і вступати на магістерську іншої, на магістеріумі також обрати іншу сертифікатну програму, взяти участь у масі тренінгів, які у нас відбуваються… тобто, людина весь час собі щось вибирає. Але справа в тому, що вона дуже швидко зорієнтується у тому, що вона може, а що – ні. Тому що доба має всього 24 години. І цей здоровий практицизм, коли людина практично підходить до того, що їй потрібно(я кажу про наших студентів), виникає дуже швидко. Звичайно, хтось дуже важко адаптовується, але в принципі ця адаптація протягом кількох місяців відбувається, і людина може вибрати.
 
Там є інша проблема. Що є деякі спеціальності, які, на мою думку, не мають смислу на бакалаврських програмах. Наприклад, журналістика. Молода людина, яка закінчує школу і іде на бакалаврську програму журналістики, дійсно не уявляє собі, що це таке, не має досвіду професійного, не має досвіду особистого, немає ніякої гарантії, що вона дійсно стане журналістом. Тому що, щоб бути журналістом, треба бути принаймні цікавим для своєї аудиторії. Така зовсім молода людина знаходиться в зовсім іншому вимірі. І мені здається, наприклад, що бакалаврський рівень журналістики просто не потрібний. У нас є Могилянська Школа Журналістики, яка є дуже успішною, працює за хорошими британськими зразками. На магістерському рівні ми приймаємо тих випускників бакалаврських програм (це можуть бути біологи, соціологи, математики, історики… ), які вже стали журналістами. І тому 100%  наших випускників – це ті, хто ідуть у журналістику. Такого роду речі можуть не бути зрозумілими молодим людям, тому може бути робота вхолосту.
А от щодо вибору, вони адаптовуються дуже швидко і цілком нормально.

Выпускникам каких вузов платят больше?

Рейтинг вузов по юридическим специальностям



ТОП-Новости

x
Для удобства пользования сайтом используются Cookies. Подробнее...
This website uses Cookies to ensure you get the best experience on our website. Learn more... Ознакомлен(а) / OK