Олександр Крамаренко: Багата ідея стартапа - кредит для застави

Ні, не помилилися. Саме “кредит для застави”, а не “кредит під заставу”.
Олександр Крамаренко: Багата ідея стартапа - кредит для застави
depositphotos.com

Україні непереможеної поки що корупції животіє без реалізації могутня ідея для стартапу: кредитування затриманих, яких відпускають під заставу. Кредитор вручає гроші тому, кого українська Феміда готова випустити під заставу. І тим самим позбавляє страждальця від доведення чистоти грошей, що сплачуються за перебування на волі.

Читай также: Олександр Крамаренко: Нарешті свято

Фактично, страждальцю доведеться показувати легальність не суми застави, а відсотків по ній за не надто тривалий термін, що, в принципі, зробити набагато простіше.

Потрібно тільки знайти джерело грошей. І можна створювати цілу індустрію з фінансування внесення застав за страждальців від Феміди.

Одночасно з кредитними офіцерами будуть потрібні:

  • ризик-менеджери;
  • страховики ризиків неповернення;
  • колектори;
  • розшуковці страждальців, що втекли.

Це не враховуючи прибиральниць, водіїв і стриптизерок в сусідньому джентльмен-клубі.

Читай также: Что приготовил Украине новый Меморандум с МВФ

Гроші на стартап цілком можна зібрати на кікстартері або спільнокошті – з потенційних клієнтів сервісу. Тож бізнес цілком можна закільцювати по фінансових потоках.

Не подобається кредитування?

ОК! Ось вам ідея страхування на випадок внесення застави. Тут ще приємніше – можна безпосередньо обілетити панів корупціонерів страховими полісами. І потім вносити за них застави зі страхових винагород в разі появи страхового випадку (замкнули у буцегарнi). І тут все можна безпосередньо  – свобода одних корупціонерів буде фінансуватися за рахунок страхових внесків від інших. Є, щоправда, проблема: в актуаріїв мозок лопне при розрахунку тарифу. Тому розмір внесків виявиться захмарним. Але кого і коли це лякало?

І так, ця ідея для стартапу – не фантазія. Такий бізнес є в США і чудово себе там почуває.

Читай также: Олександр Крамаренко: Гроші не брешуть

А тепер не тільки про стартапи. У нас тут новини пішли низкою з приводу дружби з МВФ, що дозволяє і курсові прогнози сформувати, і з приводу податків зазирнути в майбутнє. Скажемо одразу: є дві новини – погана і не дуже. Почнемо з поганої: уряд скористався переговорами з МВФ, щоб проштовхнути ідеї демонтажу спрощеної системи оподаткування та запровадження так званих непрямих методів для визначення податкових зобов’язань. Ну і ще хочуть розширити практику податкових та інших перевірок малого і середнього бізнесу.

Коротко: звуження сфери застосування спрощених методів – крок у бік розширення кормової бази корупціонерів, так набагато легше створювати приводи для “доїння” підприємства, якщо воно на загальній, а не на спрощеній системі. Розширення практики перевірок – туди ж.

Читай также: Кабмин допускает курс 32 гривны за доллар к концу года - СМИ

Ну а “непрямі методи” – це просто-таки золоте дно. Ось приходить податківець, дивиться у туалеті на ґатунок застосовуваного рідкого мила та туалетного паперу і каже: “Використання супер-пупер витратних матеріалів означає ось такий обсяг річної виручки, а не зазначений у звітності. Будьте ласкаві – донарахування і штрафік з пенічкою”. А ще  ринок для анонсованого вище стартапу розшириться при цьому лавиноподібно. Це і є добра новина. 

Головний редактор журналу Гроші Олександр Крамаренко.

 



ТОП-Новости

x
Для удобства пользования сайтом используются Cookies. Подробнее...
This website uses Cookies to ensure you get the best experience on our website. Learn more... Ознакомлен(а) / OK