Олександр Крамаренко: Допоможіть В.О. або #БезХештегів

Жах, треш, угар навколо виконуючої обов’язки міністра охорони здоров’я
Олександр Крамаренко: Допоможіть В.О. або #БезХештегів
depositphotos.com

Для початку: “27 липня 2016 року Уряд призначив Уляну Супрун в. о. Міністра охорони здоров'я. 28 квітня 2017 року директор Національного антикорупційного бюро України (НАБУ) Артем Ситник повідомив, що проти виконуючої обов'язки міністра охорони здоров'я Уляни Супрун Генеральна прокуратура України відкрила кримінальні провадження. 30 квітня прес-секретар генпрокурора Лариса Сарган заявила, що ГПУ спростовує інформацію директора НАБУ Артема Ситника про відкриття кримінальних проваджень проти Уляни Супрун.”

Читай также: Олександр Крамаренко: Нарешті свято

Коротше кажучи - жах, треш, угар навколо виконуючої обов’язки міністра охорони здоров’я. Тому що на кону - десятки міл’ярдів коштів платників податків та здоров’я 42 мільонів українських громадян. На неї тиснуть - не завжди чесно, не завжди за справу. Якщо стисло - багато інтересів і всі дуже підкріплені шаленими грошима фармкорпорацій, фарммафії, МОЗ-мафії, етс.

Мережа переповнена хештегами “вимагаюмедреформу”. Але ніхто не вимагає від пані ВО міністра забезпечити наявність вакцин проти правцю/корчуну(столбняка) та сказу. Хоча їх тупо нема у медичних закладах.

Історія з нарізанням шпитальних округів завбільшки годину їзди на власному транспорті - окрема історія. Хтось має червоніти за неї.

Тобто реформам - так! Вони край потрібні і мають бути реалізовані в інтересах платників податків та пацієнтів. 

Але це не знімає з ВО міністра відповідальності за поточний стан справ. А він реально жахливий. Це я ще про забезпечення вакцинами для планових щеплень нічого не казав.

Читай также: Олександр Крамаренко: Купили трохи часу, що далі?

Наступати на фармацевтичну та МОЗ-чиновну мафію - потрібно неодмінно. 

Але. Я не бачу поки що банального підтримання ані ургентної медицини(та ж сама “швидка допомога”). Як зараз їздить швидка - почитайте під хештегом “вимагаю медреформу”, там вистачає кейсів навіть у столиці. А про інші места та містечка - лячно думати.

Я дуже хочу бути впевненим, що запропонована медреформа дасть очікуваний результат. Але. Але з огляду на поточний стан через 10 місяців після призначення ВО міністра, не можу на це сподіватись. Оскільки реаліст.

Тому - допоможемо пані ВО міністра!

Не дамо їй наробити прикрих помилок за наш рахунок. 

Будемо у зовнішньому контролі та суспільному реагуванні безжальними до неї, до її співробітників, до депутатів, до опонентів медреформи - також. 

Читай также: Александр Крамаренко: Я б на Их месте не радовался

Тому що:
а) це наші гроші
б) це наше здоров’я

Усім нам - берегти здоров’я, оскільки при наявній системі його охорони ми маємо бути ультимативно здорові.

PS Мені особисто чхати на моральний стан очільників медичної реформи. Якщо вони будуть ображатись - чхати двічи. В них має з’явитись звірячий жах перед навіть ймовірністю власного зловживання владою або натяком на власне невігластво. Чому? Дивись “Тому що:”.

Головний редактор журналу Гроші Олександр Крамаренко.

Текст є особистою думкою автора.



ТОП-Новости

x
Для удобства пользования сайтом используются Cookies. Подробнее...
This website uses Cookies to ensure you get the best experience on our website. Learn more... Ознакомлен(а) / OK