ООО "Фирма "ТЕХНОВА" опровергает использование в своей хозяйственной деятельности угля из ОРДЛО

ООО "Фирма "ТЕХНОВА" опровергает использование в своей хозяйственной деятельности угля из ОРДЛО

ООО “Фирма “ТЕХНОВА“ опровергает использование в своей хозяйственной деятельности угля с неподконтрольной части территории Украины. Об этом сообщает издание Олигарх.

ООО “Фирма “ТЕХНОВА” привела свои аргументы, касающиеся изложенных в этом материале данных.

Текст, полученный от ООО “Фирма “ТЕХНОВА“

“21.01.2020 року сайт “Олігарх Медіа” розмістив інформацію з приводу провадження СБУ по можливим поставкам вугілля з ОРДЛО, при цьому “Олігарх Медіа” наводить взаємозв’язок різних осіб та робить висновок, про вірогідну дійсність таких поставок. Дана інформація набула масового поширення з ресурсу “Олігарх Медіа”.

ТОВ “Фірма “ТЕХНОВА“ з цього приводу повідомляє наступне:

Так, дійсно, СБУ України в Чернігівській області проводить перевірку закупівель вугілля, які здійснювалися ТОВ “Фірма “ТЕХНОВА“. Проте, це не є якимось резонансом, зі сторони держави існує постійний контроль за поставками вугілля: звідки, в якій кількості та які його характеристики. Це звичайна процедура необхідна для встановлення законності поставок сировини та відповідності їх документації.

Одним з етапів перевірки є відстеження руху вугілля: як, коли, за якої вартості було придбано. На це ТОВ “Фірма “ТЕХНОВА“ відповідно до Ухвали суду від 02 січня 2020 року було надано слідчим СБУ доступ до всіх наявних докуменів, на підставі яких здійснювалося постачання, митне оформлення товару “кам’яне вугілля“, його облік та зберігання на КЕП “Чернігівська ТЕЦ“: контракти, сертифікати якості та походження вугілля, комерційні, супровідні документи та інші.

В свою чергу, інтерес, який виник у ЗМІ до перевірок СБУ, викликав появу непідтверджених фактами тверджень. Зокрема з приводу місць походження вугілля. Документи, які надходять на станцію одразу із партією вугілля, демонструють весь шлях походження сировини: від місця видобутку до завантаження на залізниці і транспортування до станції. Також ще один рівень перевірки партія проходить під час розмитнення в лабораторії на митниці. І саме Сертифікати та експертизи незалежних міжнародних лабораторій, які їм передують, вказують на реальне походження сировини, що відображено у фізико-хімічних властивостях її складу, таких як зольність, вологість, вміст сірки, летучість, а також хімічний склад.

В контексті цього варто відзначити, що вугілля, яке видобувається на непідконтрольних територіях (ОРДЛО), Донбаський басейн, має вмість сірки більше 1%. Натомість як вугілля, котре надходить на ТЕЦ, має показники сірки від 0,2 до 0,7%. Про що свідчать зазначені вище Сертифікати незалежних лабораторій.

Ще одним етапом перевірки є проведення експертизи вже закупленого вугілля. В рамках провадження слідчі СБУ звернулися за дозволом отримати доступ до вугілля і відібрати потрібні зразки. На виконання Ухвали Деснянського районного суду міста Чернігова від 27 листопада 2019 року керівництвом підприємтсва було надано доступ до вугілля, яке перебуває у володінні ТОВ “Фірма “ТЕХНОВА“. Разом з тим, відбір 9 зразків вугілля було проведено слідчими СБУ спільно з ТОВ “Фірма “ТЕХНОВА“, що засвідчено відповідним Протоколом від 04 грудня 2019 року. Відібрані проби вугілля CБУ та ТОВ “Фірма “ТЕХНОВА“ одночасно направлено на експертизу. Взявши та дослідивши зразки вугілля можна зрозуміти звідки це вугілля було доставлено, адже у кожного басейну є свій розріз, відповідні певні показники фізико-хімічних властивостей.

Отримані результати дослідження однозначно стверджують, що усі дев’ять відібраних зразків вугілля в Україні не видобуваються, у тому числі на тимчасово непідконтрольних територіях Донецької та Луганської областей. Оскільки, масова частка загальної сірки у досліджених зразах вугілля знаходиться в інтервалі від 0,22 до 0,36%”.



ТОП-Новости

x
Для удобства пользования сайтом используются Cookies. Подробнее...
This website uses Cookies to ensure you get the best experience on our website. Learn more... Ознакомлен(а) / OK