Бюджет країни поповнився на 1,1 млрд. Продаж готелю Дніпро
Актуально

Бюджет країни поповнився на 1,1 млрд. Продаж готелю Дніпро

Старт продажу державного майна розпочато. Першим на аукціоні 15 липня було продано готель «Дніпро», розташований у самому центрі столиці, на Європейській площі. Будівля нараховує 12 поверхів. Загальна площа – 13 тисяч квадратних метрів. В готелі 186 номерів і парковка на 56 автомобілів.

Стартова ціна лоту – 80,9 млн. гривень. Ціна була сформована відповідно до 22 статті Закону України «Про приватизацію державного та комунального майна», у якій зазначено: розмір стартової ставки повинен відповідати вартості акцій об’єкту.

На аукціоні за лот змагалися 29 учасників. Стартова ціна готелю на першому ж етапі аукціону зросла з 80,9 мільйонів гривень до 711 мільйонів. Лот виграла українська компанія «Смартленд». Компанія існує з 2013 року, має статутний капітал 11 мільйонів гривень, займається наданням нерухомості в оренду. Готель «Дніпро» обійшовся переможцеві у 1,11 млрд гривень, що майже у 14 разів перевищує початкову ціну.

Прозорість аукціону контролювали міжнародні компанії Baker McKenzie, DELTA Ukraine, Cushman & Wakefield та IDeals. Крім того, кожен бажаючий міг спостерігати пряму трансляцію торгів на сторінках Фонду держмайна в соцмережах.

Президент України Володимир Зеленський прокоментував ситуацію на своїй сторінці у Facebook:

«Приватизацію ми почали з себе: перший об’єкт належав Державному управлінню справами. Торік у жовтні я підписав указ, яким визначив перші п’ять об’єктів ДУС для подальшого продажу. І ось перший об’єкт Держуправління справами вже знайшов нового приватного власника. Приватизація – чудовий спосіб залучення інвестицій у нашу країну.

Переможцю торгів – новому власнику готелю «Дніпро» – бажаю, щоб ця чудова будівля в центрі Києва виправдала його інвестиції, принесла прибуток і стала справжньою окрасою нашої столиці та бажаною локацією для її гостей.

Переконаний, держава не повинна конкурувати з бізнесом у тому, що бізнес зазвичай робить краще, у цьому випадку – керує готелями».

До підписання договору купівлі-продажу Фонд держмайна України проведе детальну перевірку "Смартленд".

Обов’язковими умовами приватизації передбачено:

  • новий власник збереже у назві слово "Дніпро" (Dnipro),
  • рівень готелю залишиться не нижчим за "чотири зірки",
  • у користуванні залишиться не менше ста готельних номерів,
  • заробітна плата колективу не зменшиться протягом мінімум 6 місяців

Крім того, компанія "Смартленд" бере на себе зобов'язання погасити дебіторську заборгованість не пізніше, ніж за півроку з моменту отримання права власності.

Крім дотримання обов’язкових умов власності готелю, компанія обіцяє зробити заклад предметом гордості українців:

«Скуповувати державне майно за безцінь, значить обкрадати країну і співгромадян. Ми розуміємо, що ця інвестиція окупить себе не через один десяток років, але хочемо зламати український стереотип «після мене хоч потоп» і показати, що бізнес не повинен перейматися тільки миттєвим збагаченням. Готелі «Хілтон» – це синонім успішності, який підіймає репутацію США у рейтингу країн з високим рівнем сервісу. Таким же синонімом якості і предметом гордості українців ми хочемо зробити і готель «Дніпро».



ТОП-Новости

x
Для удобства пользования сайтом используются Cookies. Подробнее...
This website uses Cookies to ensure you get the best experience on our website. Learn more... Ознакомлен(а) / OK