Сезон ГРВІ у розпалі: скільки коштує не захворіти
Реклама

Сезон ГРВІ у розпалі: скільки коштує не захворіти

Осінньо -зимовий сезон сприяє вірусним інфекціям. За цей час наше тіло піддається посиленому впливу вологої та похмурої погоди, відчуває брак сонця - факторів, які його ослаблюють та знижують здатність боротися з сезонними інфекціями та застудами. В цей час багато з нас починають “щось робити”: пити імунопідтримуючі препарати, вітамінні смузі, вживати суперфуди та посилено займатися спортом. І таким чином опір інфекціям стає окремою строкою видатків у щомісячному бюджеті. 

Ми вирішили підрахувати, скільки ж коштуватиме оптимальна противірусна концепція. А за основу взяли поради лікаря- інфекціоніста Федора Лапія, що були опубліковані на сайті МОЗ України. 

Лікар радить наступне: вакцинуватися проти грипу, гуляти за будь-якої погоди, правильно одягатися, підтримувати температурний режим та рівень вологості в оселі, стежити за раціоном, достатньо спати та уникати стресу. Полічимо кошти за цим списком. 

Вакцина проти грипу (а цього року, за даними ВООЗ, циркулюватиме п'ять штамів грипу) наразі в середньому коштує  550 грн.  виробництва Кореї. 

Гуляти при будь-якій погоді та правильно одягатися - це безкоштовно. Але зверніть увагу на термобілизну, вона допоможе зберігати постійну температуру тіла, нівелюючи вплив вологості та перепадів температур. Ця здатність стане в нагоді, якщо ваші прогулянки не обмежуватимуться 10-ма хвилинами навколо будинку, а будуть активними,  спортивними. Середня вартість комплекту термобілизни - 1756 грн. 

Оптимальний температурний режим в оселі - це 18-22°С. Вищі чи нижчі показники негативно впливають на відчуття комфорту і стан здоров'я. Полічити, як зміняться витрати із переорієнтуванням поточних показників на рекомендовані, кожен має окремо. А от підтримати належний рівень вологості (він становить 40-60%.), як правило, означає покупку спеціального пристрою - зволожувача повітря. Середня ціна на зволожувач сегменту масс-маркет - 1 000 грн. 

І в цьому питанні варто пам'ятати також про безпосереднє зволоження слизової оболонки носа. Адже під час опалювального сезону слизова носа часто пересушується, що послаблює її опорну функцію проти вірусів, бактерій та алергенів. А така проста щоденна маніпуляція як зволоження носа, дозволить зробити надійний бар'єр від збудників інфекції.

Оптимально використовувати для цього  - ізогідронік гель з гіалуроновою кислотою і календулою. Від інших препаратів подібної дії він відрізняється своєю формою - це мукоадгезівний гель. Тобто, препарат обволікає зсередини слизову носа, зволожує та посилює її захисну функцію.  Завдяки гелеподібній формі - це зручний та економний засіб.

Ізогідронік не має запаху або смаку та не викликає алергічних реакцій. Препарат не містить ефірних олій та екстрактів, в його складі - лише натуральні інгредієнти. Ви спокійно можете використовувати ізогідронік всією родиною, навіть для дітей від 6 місяців, він підійде. Стане в нагоді вагітним жінкам та тим, що годують груддю. 

Добре працює ізогідронік в парі з препаратами, що сприяють зняттю набряку слизової носа під час нежитю. Їх, як відомо, зазвичай не рекомендовано застосовувати більше 3-х днів. Періодичне застосування ізогідроніку під час лікування нежитю - це очищення порожнини носа та покращення живлення його слизової оболонки. Середня ціна - 214 грн.

Стежити за раціоном в осінньо-зимовий період означає планувати тижневе меню так, аби в ньому були присутні вітаміни А, D, С, Е та вітаміни групи В (В1, В6, В12). Навряд чи переорієнтування меню спричинить суттєві додаткові витрати, вистачить тільки проаналізувати, яка ваша їжа не містить необхідного зараз вітамінного значення та замінити її. 

Спати та уникати стресу - теж речі безкоштовні, але з-поміж всіх вищенаведених при сучасному швидкому ритмі життя найбільш важко здійснювані. Постарайтеся засинати до опівночі і спати близько 8 годин. І, якщо мікроклімат в домі комфортний, вашому диханню нічого не перешкоджає, а організм отримав протягом дня належні вітаміни, то й чинити опір стресу та сезонним инфекціям йому буде легше. 



ТОП-Новости

x
Для удобства пользования сайтом используются Cookies. Подробнее...
This website uses Cookies to ensure you get the best experience on our website. Learn more... Ознакомлен(а) / OK