Чому Lenovo IdeaPad 5 підходить для роботи без світла?
Реклама

Чому Lenovo IdeaPad 5 підходить для роботи без світла?
Фото рекламодателя

Відключення електроенергії «б’ють» по заробітку вільнонайманців. Фрилансери страждають через неможливість встановлення генераторів у квартирах. Доводиться адаптуватися до реальності та підбирати девайси, які допомагають продовжувати працювати без світла. Серед них — ноутбук Lenovo IdeaPad 5. Він чудово підходить для експлуатації у несприятливих умовах, і ось чому.

Високий рівень автономності

Ноутбук виграє у стаціонарного комп’ютера, бо може функціонувати під час тимчасового знеструмлення житла. Час його автономної роботи приємно вражає: якщо навантажувати систему помірно, заряду вистачає на понад 10 годин. Енергомісткість акумулятора стартує від 56,5 Вт/г, і це досить непоганий показник для лептопа середнього рівня. 

Для економії енергоресурсів доцільно обрати на ноутбуці збалансований варіант керування живленням. Для цього потрібно:

  • перейти до панелі керування;
  • відкрити розділ «Обладнання та звук»;
  • обрати пункт «Електроживлення», знайти в ньому потрібну схему. 

Попри велику батарею, девайс має компактні розміри, тому підходить для роботи на ходу. Якщо вдома працювати не вдається, можна піти до найближчого коворкінгу або сісти у ворк-френдлі закладі. 

Зарядка від портативного акумулятора

Не обов’язково мати під рукою потужну зарядну станцію, щоб підзарядити портативний комп’ютер. Звичайний повербанк, який використовується для смартфона або планшета, також впорається із завданням. Щоправда, заряджати він буде повільніше, ніж оригінальний зарядний пристрій. Втім, на «безриб’ї» і такий спосіб заряджання — справжній порятунок.

У Леново Ідеа Пад 5 є універсальний двосторонній вхід USB-C з функцією живлення, тому використовувати адаптери не доведеться. Але за бажанням можна придбати провід з конектором як у стандартного зарядного пристрою на одному кінці та звичайним USB або Type-C — на іншому.

Підсвічування клавіатури

Для створення текстових документів чи таблиць не завжди потрібен інтернет. Мова не лише про роботу у десктопних версіях офісних програм: онлайнові редактори, на диво, також підтримують офлайн режим. Вони тимчасово зберігають внесені зміни на конкретному пристрої й синхронізують їх з Диском відразу після появи інтернет-з’єднання. 

За денного освітлення підсвічування клавіатури можна вимкнути, щоб не заважало, а ввечері воно потрібне як ніколи. Особливо, якщо світло відсутнє і доводиться працювати під ліхтариком або при свічках. Вправність друкування наосліп чудово допомагає, але значно комфортніше набирати текст, коли кожна літера підсвічується і шанси «схибити» фактично нульові.

Висока яскравість дисплея

Екран добре підсвічується, тому комфортний навіть у темряві. На ньому видно дрібні деталі зображень та невеликі шрифти. Яскравість можна відкалібрувати з огляду на власні уподобання, щоб вона не засліплювала. Доступ до налаштувань — швидкий і зручний. Зменшувати або збільшувати показники яскравості можна:

  1. за допомогою функціональних клавіш F5 та F6,
  2. через центр керування сповіщеннями,
  3. через системні налаштування.

На дисплеї є покриття, яке нейтралізує відблиски, тому ліхтарик чи настільна лампа напроти — не перешкода для роботи. Та й під прямим сонячним промінням можна трудитися без дискомфорту.

Ноутбук Леново легко підключається до мобільних бездротових точок доступу та сумісний з 3G/4G модемами різних форматів. А ще він оснащений Блютузом і може конектитися зі смартфонами та виводити дані з них на великий 14 або 15-дюймовий дисплей.



ТОП-Новости

x
Для удобства пользования сайтом используются Cookies. Подробнее...
This website uses Cookies to ensure you get the best experience on our website. Learn more... Ознакомлен(а) / OK