Мінагрополітики: Україна відновила експорт свинини та яловичини

Досягнуто домовленості про транзит української продукції за допомогою поромного сполучення через румунський пункт пропуску Ісачеа-Орлівка.
Мінагрополітики: Україна відновила експорт свинини та яловичини
Иллюстративное фото / depositphotos.com

Через агресію РФ Україна втратила традиційні шляхи експорту своєї продукції морським транспортом. За результатами переговорів з Єврокомісією та країнами-членами Євросоюзу умови ввезення й транзиту українських товарів через територію ЄС було оновлено. Про це повідомляє Мінагрополітики України.

Зокрема, досягнуто домовленості про транзит української продукції за допомогою поромного сполучення через румунський пункт пропуску Ісачеа-Орлівка.

"Сторони узгодили здійснення транзиту через ЄС м'яса свинини та яловичини, а також м'ясних продуктів та композитних продуктів із цих видів м'яса, оброблених відповідно до категорій обробок B-F (відповідно до пункту 1 додатку XXVI до Регламенту (ЄС) № 2020/429)" , - йдеться в повідомленні.

Читайте також:

Як зазначили у відомстві, оскільки Україна не авторизована на експорт цих видів товарів до ЄС в частині проходження аудиту країни щодо здоров'я тварин, як виняток на час військового стану та деблокади українських портів дозволено транзит лише через порти Румунії.

У міністерстві також нагадали, що ввезення та транзит до/через ЄС здійснюється тільки через схвалені прикордонні пункти пропуску (BCP) для визначених категорій товарів. На час військового стану до основних додаються тимчасові пункти пропуску: для Польщі - Шегені, для Румунії - Ордівка та Вадул-Сірет.

Условия осуществления транзита продуктов животного происхождения через ЕС
Условия осуществления транзита продуктов животного происхождения через ЕС / minagro.gov.ua

Раніше ми писали, що Латвія може допомогти Україні з експортом зернових через латвійські порти.



ТОП-Новини

x
Для зручності користування сайтом використовуються куки. Докладніше...
This website uses Cookies to ensure you get the best experience on our website. Learn more... Ознайомлений(а) / OK