Канада готова допомогти Україні з експортом зерна, - глава МЗС

Канада є одним із найбільших експортерів зерна у світі та має великий досвід у цій сфері.
Канада готова допомогти Україні з експортом зерна, - глава МЗС
Иллюстративное фото / depositphotos.com

Канада готується відправити вантажні судна до Східної Європи, щоб допомогти Україні вивезти зерно. Про це заявила міністр закордонних справ Канади Мелані Жолі після завершення самітів G7 та НАТО, повідомляє Укрінформ.

"З європейськими, американськими та канадськими відомствами обговорюється безліч маршрутів. Ми також знаходимося в контакті з іншими юрисдикціями: від Польщі до Румунії, країн Балтії та Туреччини", - наголосила Жолі.

Читайте також:

За її словами, Канада є одним із найбільших експортерів зерна у світі та має великий досвід у цій сфері.

"Ми працюємо над цим... щоб долучитися до величної місії з "визволення" українського зерна", - сказала глава МЗС.

Також Жолі заявила про важливість експорту українського зерна до країн Близького Сходу та Африки, щоб уникнути продовольчої кризи в цих регіонах.

Читайте також:

Зазначається, що через блокаду українських морських портів на світовий ринок не потрапило 7 млн тонн пшениці, 14 млн тонн зерна кукурудзи, 3 млн тонн соняшникової олії та 3 млн тонн соняшникової макухи. Це вже призвело до рекордного зростання цін на світовому ринку й спричинить світову продовольчу кризу та зростання інфляції.

Раніше ми писали, що в портах України заблоковані майже 4,5 млн тонн зерна. Поки що продукцію неможливо експортувати, бо на тлі російського військового вторгнення закриті морські шляхи.



ТОП-Новини

x
Для зручності користування сайтом використовуються куки. Докладніше...
This website uses Cookies to ensure you get the best experience on our website. Learn more... Ознайомлений(а) / OK