Ціни на суницю в Україні рекордно знизилися: Скільки коштує популярна ягода

Ціни на ягоду найнижчі за останні 5 років, незважаючи на війну та окупацію Херсонської області.
Ціни на суницю в Україні рекордно знизилися: Скільки коштує популярна ягода
Иллюстративное фото / depositphotos.com

Ціни на суницю садову рекордно низькі цього року. Її продають в Україні за 75 грн/кг. У цей же час минулого року ягода коштувала 150 грн/кг. Про це свідчать дані AgroTimes.

Ціни на ягоду найнижчі за останні 5 років, незважаючи на війну та окупацію Херсонської області, де вироблялася значна частка української суниці садової.

Читайте також:

Зазначається, що на найбільшому оптовому ринку Заходу України "Шувар" у Львові суниця зараз продається за 70-80 грн/кг. При цьому в окупованій Херсонській області на оптовому ринку в селі Великі Копані садову суницю продають по 70-80 грн/кг. Продавці скаржаться, що цього року найнижчі ціни.

"Прохолодна весна цього року на два тижні затримує перебіг ягідного сезону. Але погода без заморозків під час цвітіння дає надію на значний урожай", - додали експерти.

Раніше ми писали, що ціни на тепличні ягоди в Україні продовжують знижуватися. Зокрема, суниця садова за останній тиждень подешевшала на 36%. Незабаром на ринку з'явиться ягода з-під агроволокна, що призведе до продовження рекордного зниження вартості суниці садової.



ТОП-Новини

x
Для зручності користування сайтом використовуються куки. Докладніше...
This website uses Cookies to ensure you get the best experience on our website. Learn more... Ознайомлений(а) / OK