Ціни на томати в Україні знижуються третій тиждень поспіль: Названі причини

Зростання пропозиції місцевих тепличних томатів і сильна конкуренція з імпортом провокує зниження цін на продукцію.
Ціни на томати в Україні знижуються третій тиждень поспіль: Названі причини
Ілюстративне фото / depositphotos.com

Томати в Україні продовжують дешевшати вже третій тиждень поспіль. Зниження цін викликане зростаючою пропозицією місцевих тепличних томатів та досить сильною конкуренцією з імпортом. Про це повідомляють аналітики EastFruit.

Зазначається, що наприкінці травня українським тепличним комбінатам вдавалося продавати свою продукцію за 50-80 грн/кг. Наразі ціни впали до 30-50 грн/кг.

Читайте також:

"По-перше, на українському ринку є й імпортна продукція. Станом на середину червня тепличні томати з Туреччини пропонуються в Україні в нижньому ціновому діапазоні - по 30-40 грн/кг. У відносно преміальному сегменті українського ринку представлена також продукція з Польщі та Нідерландів, ціни на яку сягають 50 грн/кг", - йдеться в повідомленні.

За словами аналітиків, на ситуації також впливають й об'єктивні причини поточних ринкових умов у країні. У зв'язку з масовим виїздом населення за межі України через агресію РФ попит на томати та іншу плодоовочеву продукцію суттєво просів. До того ж доходи населення, що залишилося в країні, знизилися.

Читайте також:

"Ці ж причини продовжать і надалі залишатись основними чинниками на українському ринку, і подальша ситуація залежатиме від можливості збалансувати падіння попиту на продукцію в країні зниженням її пропозиції з окупованих регіонів", - додали експерти.

Раніше ми писали, що продукти в Україні не будуть дорожчати до кінця жовтня, оскільки наближається збір урожаю. Міністр аграрної політики та продовольства Тарас Висоцький не бачить передумов для зростання цін.



ТОП-Новини

x
Для зручності користування сайтом використовуються куки. Докладніше...
This website uses Cookies to ensure you get the best experience on our website. Learn more... Ознайомлений(а) / OK