Ранні буряки з'явилися на українському ринку: Скільки коштує головний інгредієнт борщу

З запізненням на місяць на українському ринку з'явився ранній буряк.
Ранні буряки з'явилися на українському ринку: Скільки коштує головний інгредієнт борщу
Ілюстративне фото / depositphotos.com

На поточному тижні на український ринок почав масово надходити буряк нового врожаю з місцевих господарств. Однак ціни на нього в рази перевищують торішні, а пропозиція цього коренеплоду обмежена. Про це повідомляють аналітики EastFruit.

Експерти зазначили, що в попередні роки сезон реалізації ранніх коренеплодів традиційно стартував з кінця травня, і до середини червня відпускні ціни в цьому сегменті стрімко знижувалися. Проте зараз ситуація прямо протилежна.

Читайте також:

Так, стартові ціни на перші оптові партії буряків нового врожаю з українських господарств становлять 30-40 грн/кг, що в середньому втричі дорожче, ніж на перші партії цього коренеплоду минулого року.

"Основними виробниками ранніх овочів в Україні на сьогодні виступають західні області та Закарпаття. Обсяги пропозиції ранніх коренеплодів на ринку поступово збільшуватимуться, але не такими темпами, як минулого сезону", - додали аналітики.

Раніше ми писали, що продукти в Україні не дорожчатимуть до кінця жовтня, оскільки наближається збір урожаю. Міністр аграрної політики та продовольства Тарас Висоцький не бачить передумов для зростання цін.



ТОП-Новини

x
Для зручності користування сайтом використовуються куки. Докладніше...
This website uses Cookies to ensure you get the best experience on our website. Learn more... Ознайомлений(а) / OK