Лохина в Україні почала дешевшати: На скільки впали ціни

Сьогодні лохина в Україні коштує в середньому на 20% дешевше, ніж за аналогічний період минулого року.
Лохина в Україні почала дешевшати: На скільки впали ціни
Ілюстративне фото / pixabay.com

Ціни на лохину в Україні почали падати, оскільки пропозиція цієї ягоди на ринку продовжує зростати. Про це повідомляють аналітики EastFruit.

За даними щоденного моніторингу, з кінця минулого робочого тижня лохина в українських господарствах подешевшала в середньому на 22%. Сьогодні основні продажі цієї ягоди ведуть по 210-280 грн/кг, тоді як ще тижнем раніше садівники не згодні були відвантажувати лохину дешевше 280 грн/кг.

За словами виробників, зниження цін у цьому сегменті провокує відразу низка факторів.

Читайте також:

"Так, пропозиція на ринку порівняно з минулим тижнем збільшилася, оскільки більшість садівників із західних областей розпочала масовий збір урожаю. Крім того, тиск на ціни в сегменті лохини чинить присутність на ринку великих обсягів відносно недорогих сезонних фруктів та ягід", - пояснюють експерти.

Зазначається, що сьогодні лохина в Україні коштує в середньому на 20% дешевше, ніж за аналогічний період минулого року. Водночас виробники не виключають, що будуть змушені й надалі знижувати ціну, оскільки пропозиція лохини з місцевих господарств із кожним днем продовжує зростати.

Раніше ми писали, що садівники в Україні приступили до масової реалізації вишні, яка великим оптом на ринку пропонується до продажу по 15-35 грн/кг. Це в середньому на 40% дешевше порівняно з аналогічним періодом минулого року.



ТОП-Новини

x
Для зручності користування сайтом використовуються куки. Докладніше...
This website uses Cookies to ensure you get the best experience on our website. Learn more... Ознайомлений(а) / OK