У Мінагрополітики розповіли, чи буде дефіцит фруктів та овочів через війну

За словами директора департаменту аграрного розвитку Мінагрополітики, плодово-ягідних культур в Україні завжди було перевиробництво.
У Мінагрополітики розповіли, чи буде дефіцит фруктів та овочів через війну
Ілюстративне фото / depositphotos.com

В Україні не буде дефіциту овочів та фруктів через тимчасову окупацію південних регіонів. Про це повідомив директор департаменту аграрного розвитку Міністерства аграрної політики та продовольства Ігор Віштак, передає пресслужба міністерства.

Читайте також:

"Цього року в Херсонській області під овочевими культурами було засіяно 40 тис. га землі, що становить близько 15% урожаю овочів по Україні. За рахунок 5 областей Центральної України, які також є найбільшими виробниками овочів, де виробництво цих продуктів перевищує в 2-3 рази порівняно з іншими не окупованими областями, у сумі дадуть урожай на рівні 34,22% до збору по Україні", - зазначив директор департаменту.

За його словами, плодово-ягідних культур в Україні завжди було перевиробництво. Відтак Вінницька, Чернівецька, Хмельницька, Дніпропетровська, Львівська та Полтавська області, які вважаються найбільшими виробниками плодів та ягід, зможуть забезпечити потреби українців.

Читайте також:

"Що стосується кавунів, то тут ситуація складніша. Звичайно, херсонських кавунів нам не замінить ніхто, і розраховувати на низьку вартість цього року не варто, але врожай із Центральної та частково Південної України дещо компенсує цю нестачу", - підкреслив Віштак.

Він додав, що через тимчасову окупацію південних територій українці можуть відчути обмежену пропозицію ранніх овочів та фруктів. Однак ненадовго, по мірі дозрівання цих культур у Центральній, Західній, Північній Україні та від українських тепличних господарств.

Ціни на овочі, фрукти та ягоди зараз більше залежать від зміни логістичних маршрутів та вартості пального, підсумував директор департаменту.

Раніше ми писали, що садівники в Україні приступили до масової реалізації вишні, яка великим оптом на ринку пропонується для продажу по 15-35 грн/кг. Це в середньому на 40% дешевше порівняно з аналогічним періодом минулого року.



ТОП-Новини

x
Для зручності користування сайтом використовуються куки. Докладніше...
This website uses Cookies to ensure you get the best experience on our website. Learn more... Ознайомлений(а) / OK