Ціни на гречку в Україні: Скільки коштуватиме крупа восени

За словами експерта, агресія Росії проти України, а також частково експорт гречки за кордон викликали зростання цін на цю крупу.
Ціни на гречку в Україні: Скільки коштуватиме крупа восени
Ілюстративне фото / depositphotos.com

З травня в Україні спостерігається подорожчання гречки. Нині кілограм крупи коштує близько 90 грн. Проте, ціни можуть знизитися восени після збирання врожаю. Такий прогноз озвучив голова Міжнародної асоціації виробників та переробників гречки Микола Малієнко, пише "Телеграф".

За словами експерта, агресія Росії проти України, а також частково експорт гречки за кордон викликали зростання цін на цю крупу.

Читайте також:

"Навесні добірне насіннєве зерно гречки наше господарство продавало по 32 тис. гривень за тонну, були ті, хто продавав його по 50-70 тис. гривень. Нині ж тонна товарної гречки на ринку коштує 40 тис. гривень, у роздробі, зрозуміло, приблизно вдвічі дорожче", - сказав він.

Малієнко вважає, що головною причиною зміни цін на крупу є її наявність.

Читайте також:

"Після різкого падіння посівів гречки зі 100 тис. гектарів до 67 тис. і зростання цін на неї в 2021 році аграрії нарощують площі під цю культуру. Наприклад, за моїми підрахунками, цього року під неї було виділено приблизно 120-130 тис. гектарів, за середньої врожайності в 1 тонну з гектара, що є цілком реальним, ми можемо отримати 120-130 тис. тонн гречки восени, чого цілком достатньо для внутрішніх потреб країни", - додав він.

Як зазначив експерт, якщо аграріям вдасться зібрати такий урожай, уже до листопада оптова ціна тонни гречки може впасти з нинішніх 40 тис. гривень до приблизно 25 тис. гривень.

"Це дасть роздрібну ціну гречаної крупи в магазинах у листопаді приблизно 45-50 гривень за кілограм", - спрогнозував Малієнко.

Раніше ми писали, що ціни на черешню в Україні стрімко знижуються. Садівники змушені пропонувати цю продукцію помітно дешевше, ніж за аналогічний період минулого року.



ТОП-Новини

x
Для зручності користування сайтом використовуються куки. Докладніше...
This website uses Cookies to ensure you get the best experience on our website. Learn more... Ознайомлений(а) / OK