В Україні почали дорожчати яйця: Чому це сталося та коли ціна зміниться

У наступні місяці вартість яєць продовжуватиме зростати з максимальним ціновим піком на новорічні свята.
В Україні почали дорожчати яйця: Чому це сталося та коли ціна зміниться
Ілюстративне фото / depositphotos.com

У червні в Україні почали підніматися ціни на яйця. Згодом вартість зростатиме через збільшення собівартості виробництва та доставки. Про це розповіла аналітик Українського клубу аграрного бізнесу (УКАБ) Світлана Литвин, пише РБК-Україна.

За словами Литвин, для українського ринку яєць характерна яскраво виражена сезонність. Так, навесні ціни на яйця знижуються, а із середини літа починають поступово зростати.

Читайте також:

Це пов'язано зі значною часткою виробництва яєць у господарствах населення, де несучість птиці залежить від погодних умов, зокрема від температурних режимів. За промислового виробництва такої залежності немає.

Як зазначила аналітик, цього року процес зростання цін спостерігається трохи раніше через значне подорожчання енергоносіїв, пального, а відповідно собівартості виробництва та доставки.

"На жаль, у наступні місяці ціна на яйця продовжить зростати з максимальним ціновим піком на новорічні свята", - спрогнозувала Литвин.

Раніше ми писали, що в Україні через прохолодну дощову погоду зросли ціни на овочі як закритого, так і відкритого ґрунту. Майже вдвічі подорожчали помідори, значно зросла вартість огірків.



ТОП-Новини

x
Для зручності користування сайтом використовуються куки. Докладніше...
This website uses Cookies to ensure you get the best experience on our website. Learn more... Ознайомлений(а) / OK