В Україні зросли ціни на огірки: Чому подорожчали й скільки коштують

Українські тепличні комбінати цього тижня підвищили відпускні ціни на огірок.
В Україні зросли ціни на огірки: Чому подорожчали й скільки коштують
Ілюстративне фото / pixabay.com

Цього тижня в Україні піднялися ціни на огірки. Подорожчанню цієї продукції на ринку сприяють відразу кілька факторів, повідомляють аналітики EastFruit.

Так, нині тепличний огірок великим оптом уже надходить у продаж по 18-30 грн/кг, що в середньому на 20% дорожче, ніж наприкінці минулого тижня.

Читайте також:

"Передусім зростанню відпускних цін сприяє скорочення пропозиції огірка на ринку. При цьому попит у цьому сегменті досить високий, причому ця продукція затребувана не лише на свіжому ринку, а й переробними підприємствами", - йдеться в повідомленні.

За словами експертів, українським господарствам вдається підвищувати ціни на огірок за рахунок дуже обмеженої пропозиції.

На сьогодні тепличний огірок в Україні вже коштує в середньому вдвічі дорожче, ніж за аналогічний минулорічний період. До того ж гравці ринку впевнені в подальшому подорожчанні з огляду на підвищений попит на цю продукцію.

Раніше ми писали, що перець в Україні став дорожчати, оскільки пік пропозиції овоча вже пройшов. При цьому почали знижуватися ціни на цибулю під час масового збирання врожаю.



ТОП-Новини

x
Для зручності користування сайтом використовуються куки. Докладніше...
This website uses Cookies to ensure you get the best experience on our website. Learn more... Ознайомлений(а) / OK