У Мінагрополітики відповіли, чи буде дефіцит гречки та цукру в Україні

Навесні аграрії відреагували на дефіцит гречки й засіяли в 1,5 рази більше площі порівняно з минулим роком.
У Мінагрополітики відповіли, чи буде дефіцит гречки та цукру в Україні
Ілюстративне фото / depositphotos.com

Українцям не варто переживати, бо дефіциту гречки та цукру в країні не буде. Про це в ефірі телемарафону заявив перший заступник міністра аграрної політики та продовольства Тарас Висоцький, передає пресслужба Мінагрополітики.

Читайте також:

За його словами, навесні аграрії відреагували на дефіцит гречки й засіяли в 1,5 рази більше площі порівняно з минулим роком.

"Наразі збір гречки тільки розпочався, обмолочено 8% площ, зібрано майже 12,6 тис. тонн. Загалом очікується зібрати 140 тис. тонн. При тому, що внутрішнє споживання становить 100-110 тис. тонн. Відповідно Україна повністю забезпечить себе гречкою, ще й сформує резерв", - повідомив Висоцький.

Він зазначив, що гречка, ціни на яку стрімко зросли від початку повномасштабного російського вторгнення, має подешевшати в жовтні.

Читайте також:

Що стосується вартості цукру, то вона суттєво не зміниться. Незважаючи на всі складнощі через війну, аграріям удалося посіяти 180 тис. га цукрового буряка.

"Це дозволяє виготовити близько 1 млн 100 тис. тонн цукру, що повністю покриває його внутрішнє річне споживання. Крім того, за рахунок високого урожаю минулого року сформовані запаси. Тож дефіциту цукру в Україні точно не буде. Чинників для зростання цін як мінімум до кінця року немає", - додав Висоцький.

Раніше ми писали, що в Україні знижується вартість картоплі. Основною причиною цінового спаду є збільшення поставок цієї продукції на ринок.



ТОП-Новини

x
Для зручності користування сайтом використовуються куки. Докладніше...
This website uses Cookies to ensure you get the best experience on our website. Learn more... Ознайомлений(а) / OK