Тепличні томати дорожчають в Україні: Що спровокувало зростання цін

Холодна погода спровокувала зростання цін на тепличні томати в Україні.
Тепличні томати дорожчають в Україні: Що спровокувало зростання цін
Ілюстративне фото / pixabay.com

В Україні зростають ціни на тепличні томати. Підвищення вартості спричинене підвищеним попитом на фоні скорочення пропозиції цієї продукції, повідомляють аналітики EastFruit.

Читайте також:

Сьогодні українські тепличні комбінати пропонують томат по 30-40 грн/кг, що в середньому на 41% дорожче ніж наприкінці минулого робочого тижня.

За словами експертів, до уповільнення дозрівання томату призвело погіршення погодних умов на більшій частині території країни.

"Таким чином пропозиція цієї продукції помітно знижується, що на фоні активного попиту дає можливість виробникам практично щодня підвищувати відпускні ціни в даному сегменті", - йдеться в повідомленні.

Читайте також:

Зазначається, що на сьогодні відпускні ціни на тепличний томат в Україні вже в середньому на 39% вищі ніж на початку вересня 2021 року. При цьому вартість продукції може зростати й далі за умови збереження поточних темпів збуту.

Раніше ми писали, що в Україні знижується вартість картоплі. Основною причиною цінового спаду є збільшення поставок цієї продукції на ринок.



ТОП-Новини

x
Для зручності користування сайтом використовуються куки. Докладніше...
This website uses Cookies to ensure you get the best experience on our website. Learn more... Ознайомлений(а) / OK