В Україні значно зросла вартість свинини, курятини та сала. На скільки змінилися ціни у вересні, розповіли у виданні AgroTrend.
Станом на 14 вересня середня вартість свинячої грудинки збільшилася зі 144,89 грн/кг до 154,96 грн/кг. При цьому лопатка подорожчала зі 139,79 грн/кг до 152,77 грн/кг, ошийок - зі 189,54 грн/кг до 204,77 грн/кг. Ціна ребер зросла зі 144,90 грн/кг до 158,96 грн/кг, а шашлику - зі 152,93 грн/кг до 161,44 грн/кг.
Крім того, підскочила вартість курятини. Так, порівняно з минулим місяцем середня ціна курячого стегна підвищилася з 95,85 грн/кг до 98,00 грн/кг. Гомілка подорожчала з 69,85 грн/кг до 75,45 грн/кг. Водночас вартість філе знизилася зі 133,50 грн/кг до 129,27 грн/кг.
Зазначається, що середня ціна домашнього сала злетіла зі 154,00 грн/кг до 180,00 грн/кг. Проте солоне сало подешевшало з 209,81 грн/кг до 199,00 грн/кг.
Раніше ми писали, що протягом серпня 2022 року імпортні поставки свинини в Україну скоротилися втричі.