В Україні подорожчали яблука: З чим пов'язане зростання цін

Незважаючи на подорожчання, відпускні ціни на яблука в Україні фактично відповідають ціновому рівню 2021 року.
В Україні подорожчали яблука: З чим пов'язане зростання цін
Ілюстративне фото / depositphotos.com

В Україні зростають відпускні ціни на яблука та збільшується попит на них. Подорожчання спричинене скороченням пропозиції сезонних фруктів на українському ринку, повідомляють аналітики EastFruit.

Читайте також:

"Ще однією причиною подорожчання цих фруктів, на думку учасників ринку, стало те, що нині в продаж надходить яблуко пізніх сортів, яке має кращі якісні характеристики, ніж яблуко літніх сортів", - йдеться в повідомленні.

За словами аналітиків, крім того, на ціни впливає дощова погода, через яку в садах було припинено збирання яблук.

За даними щоденного моніторингу, наразі українські садівники відвантажують яблука по 8-12 грн/кг, що в середньому на 25% дорожче ніж тижнем раніше. При цьому підвищений попит мають яблука сортів "Гала" та "Голден", відпускні ціни на них озвучуються на рівні 10-14 грн/кг.

Читайте також:

Незважаючи на подорожчання, відпускні ціни на яблука в Україні фактично відповідають ціновому рівню 2021 року. Однак у поточному сезоні не варто очікувати на низьку вартість яблук.

Раніше ми писали, що в другій половині вересня ціни на кавуни та дині в Україні залишаються дуже високими. Супермаркети "Ашан", "Варус" та "Мегамаркет" опублікували нову вартість.



ТОП-Новини

x
Для зручності користування сайтом використовуються куки. Докладніше...
This website uses Cookies to ensure you get the best experience on our website. Learn more... Ознайомлений(а) / OK