Українцям доведеться більше платити за цибулю: Чому підскочила ціна на овоч

Обмежена пропозиція ріпчастої цибулі в Україні провокує стрімке зростання цін у цьому сегменті.
Українцям доведеться більше платити за цибулю: Чому підскочила ціна на овоч
Ілюстративне фото / pixabay.com

В Україні підскочили ціни на ріпчасту цибулю. Стрімке зростання вартості в цьому сегменті викликане обмеженою пропозицією продукції на українському ринку, повідомляють аналітики EastFruit.

Читайте також:

"Основною причиною подорожчання овоча, на думку експертів, є той факт, що багато господарств змушені призупинити збирання ріпчастої цибулі через дощову погоду, через що на ринку суттєво скоротилася пропозиція даної продукції", - йдеться в повідомленні.

На сьогодні українські фермери готові відвантажувати ріпчасту цибулю не дешевше за 22-27 грн/кг, що в середньому на 10% дорожче ніж тижнем раніше.

За словами аналітиків, виробникам вдається активно підвищувати відпускні ціни на цибулю за рахунок ажіотажного попиту на продукцію з боку оптових компаній. Крім того, зростання вартості провокує досить обмежена пропозиція цибулі в місцевих господарствах.

Читайте також:

Зазначається, що нині оптова ціна цибулі в Україні вже в середньому в 4,4 рази вища ніж у другій половині вересня 2021 року. При цьому очікується, що позитивний ціновий тренд збережеться й надалі.

Раніше ми писали, що в другій половині вересня ціни на кавуни та дині в Україні залишаються дуже високими. Супермаркети "Ашан", "Варус" та "Мегамаркет" опублікували нову вартість.



ТОП-Новини

x
Для зручності користування сайтом використовуються куки. Докладніше...
This website uses Cookies to ensure you get the best experience on our website. Learn more... Ознайомлений(а) / OK